Deel artikel

Markantmagazine september 2024 namen mega
Markantmagazine september 2024 namen 2

Van de ene ontdekking naar de andere in Namen en omgeving

Maak kennis met deze charmante stad aan de samenvloeiing van Maas en Samber. Als hoofdstad van Wallonië heeft Namen behalve het rijke erfgoed, ook knusse steegjes en gezellige terrasjes. Perfect voor een boeiende daguitstap dus.

Het Félicien Ropsmuseum in het hart van Namen is de ideale start voor een betoverende ontdekkingsreis. In een voormalig herenhuis in het oude stadscentrum ontwaar je de prachtige getuigenis uit een tijdperk van industriële vooruitgang en evolutie van de zeden. Een must see-locatie om kennis te maken met het werk van de Belgische 19de-eeuwse kunstenaar Félicien Rops.

Verken vervolgens de Citadel met haar ondergrondse gangen en bezoekerscentrum Terra Nova. Geniet van tentoonstellingen in Le Pavillon, ontworpen voor de wereldtentoonstelling van Milaan in 2015, en de geuren van Parfumerie Guy Delforge. Neem de kabelbaan terug naar beneden voor een prachtig zicht over de Maas.

Of zoek het wat verderop in Annevoie, waar je de unieke Watertuinen vindt. Het zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa. Machines noch pompen komen te pas bij dit magische waterspektakel. Hier wacht je een schitterende en unieke wandeling tussen de waterpartijen en heldere bloembedden.

Nog meer tijd en zin om Namen en omgeving te ontdekken?

Lees er hier meer over

Foto's: Denis Closon en Caroline Cange