Fascinerend Zuid-Afrika 31/03/24 - 13/04/24

De regenboognatie Zuid-Afrika inspireert. De cultuur bruist. Het politieke leven intrigeert. De kunst is adembenemend. De natuur is groots. En haar hart klopt in Johannesburg. ‘Jozi’ of ‘Joburg’, zoals de stad liefkozend door haar inwoners wordt genoemd, is het hart van de Zuid-Afrikaanse economie. De inwoners zijn jong en mede hierdoor is de stad erg in ontwikkeling. Je vindt er veel kunst, cultuur en muziek.

Tijdens deze reis krijg je een realistische kijk op het Zuid-Afrikaanse dagelijkse leven, zowel van de happy few als van de Amahle-met-het-doekie of Sipho-metde-pet. We ontdekken de stadsjungle en de echte adembenemende fauna en flora in een nationaal park. Er zijn de stedelijke ontmoetingen met ritme, met creativiteit, met inventiviteit, maar ook rendez-vous met de onmetelijke sterrenhemel en de big 5, the ugly 5 en, als we geluk hebben, met the little 5.

Deze reis wordt begeleid door Katleen Brusselmans voor Markant en Anubhuti. Zij is geboren met ‘mzansi’ vibes voor de Zuid-Afrikaanse regenboognatie. Katleen is ook sociologe van opleiding, geeft les aan anderstalige nieuwkomers en maakt af en toe een film.

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/nature_icon.svg

Natuur

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/culture_icon.svg

Cultuur

https://markantnet.be/uploads/default/inleving.svg

Inleving

Meer informatie

Contactpersoon: Helga Peeters

Reisorganisatie: De reis wordt georganiseerd in samenwerking met anubhuti