Deze activiteit is helaas afgelopen.

Belpop 80's

Georganiseerd door ZONHOVEN

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Deejay Gust De Coster vond de radio niet uit, maar wel de benaming 'Belpop'. We spreken over het begin van de jaren '80, een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde.

In zijn veelbeluisterde programma 'Vrijaf' op Radio 2 besteedde Gust De Coster bijzonder veel aandacht aan groepen als TC Matic, The Kids, De Kreuners, Luna Twist, Arbeid Adelt!, Jo Lemaire + Flouze, Red Zebra, The Scabs, Lavvi Ebbel, The Machines, 2 Belgen, The Employees, Nacht Und Nebel, Elisa Waut… En droeg zo bij aan een nooit eerder gezien success van Belgische bands in die tijd.

Vier Belpop-artiesten die nog steeds actief zijn, zullen deze hoogdagen weer tot leven brengen met live-optredens. Twee mannen en twee vrouwen: Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt!), Peter Slabbynck (Red Zebra), Jo Lemaire en Elsje Helewaut (Elisa Waut). Elk brengen ze hun beste nummers uit de jaren '80 live en coveren ze ook hits van andere Belpop-artiesten.

Gust De Coster zorgt voor de rustpunten met interviews en straffe verhalen uit de Belpop-periode alsof 'Vrijaf' nooit uit de ether verdwenen is. Foto's, platenhoezen, affiches en tickets uit die tijd zullen je nog meer onderdompelen in de geest van de Belgische muziek van de jaren '80.

Belpop 80's

12 maart 2021 van 21:15u tot 23:00u

Inschrijven vanaf 01-09 tot en met 01-03-2021.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten