Deze activiteit is helaas afgelopen.

Bezoek aan AFRIKAMUSEUM te Tervuren

Georganiseerd door SCHOTEN

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Anita Jacobs

Het museum, dat tot de drukst bezochte musea van België behoort, herbergt uitzonderlijke collecties uit voormalige koloniën in Centraal-Afrika. Zo beschikt het onder andere over 's werelds rijkste en meest befaamde verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika en over het volledige archief van Henry Morton Stanley. De wetenschappelijke belangstelling van de instelling strekt zich uit over vijf verschillende domeinen.
Tijdens deze boeiende rondleiding ontdekken je zowel de unieke collecties van het museum als zijn bewogen geschiedenis.
Een ervaren gids laat je kennismaken met diverse Centraal-Afrikaanse samenlevingen, en illustreert hun enorme erfenis met (kunst)historische objecten zoals maskers, beelden en gebruiksvoorwerpen.
Ook de vele talen en diverse vormen van kennisoverdracht en communicatie uit deze regio komen uitgebreid aan bod. 
Daarnaast wordt natuurlijk ook het koloniale verleden verkend - een beladen thema uit de Belgische en Centraal-Afrikaanse geschiedenis dat de gids gebruikt ons aan te zetten tot duurzaam en mondiaal denken.
De gids staat tijdens de rondleiding regelmatig stil bij werken en installaties van hedendaagse Afrikaanse kunstenaars die zich in het museum bevinden, en die elk op unieke wijze in dialoog treden met het koloniale verleden. 
Wie dat wil, kan tot slot nog genieten van Afrikaanse rumbamuziek.

Aansluitend genieten we van een originele lunch in het themarestaurant TEMBO. De menukaart is een sublieme combinatie van oerdegelijke Belgische klassiekers en gerechten met Afrikaanse toetsen. Bij Bistro Tembo zit je gewoon goed!


Bezoek aan AFRIKAMUSEUM te Tervuren

12 mei 2022 van 10:00u tot 17:00u

Inschrijven vanaf 26-04 tot en met 09-05-2022.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten