Bezoek aan sociale projecten in Brasschaat

Georganiseerd door BRASSCHAAT ACTIEF

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Ingrid De Paep

Zelfs in het rijke Brasschaat wonen mensen die de eindjes financieel moeilijk aan elkaar kunnen knopen. De corona-epidemie doet de kansarmoedecijfers nog gestaag toenemen.
Daarom verdienen de twee projecten die we bezoeken meer dan ooit jullie steun.
Kabas is een open huis voor OCMW-klanten en beschikt over een ontmoetingsruimte waar mensen terecht kunnen voor informatie, een babbel, ondersteuning voor elkaar en activiteiten. Het doel van Kabas is de zelfredzaamheid van mensen te verhogen.
Naast een rondleiding in Kabas, bezoeken we ook de sociale kruidenier. Een kruidenier waar mensen producten aan verlaagde tarieven kunnen kopen. Dat kan gaan van pampers en melk over groenten tot vers fruit.
Praktische informatie
Omwille van praktische redenen delen we de deelnemers aan deze activiteit in twee groepen in: terwijl de ene groep de rondleiding in Kabas volgt, bezoekt de tweede de sociale kruidenier. Elke deelactiviteit duurt +/- 30 minuten.
De namiddagsessie start om 14 uur (einde om 15u00), de avondsessie om 18u30 (einde om 19u30). Per groep zijn er maximaal 15 deelnemers mogelijk.
Afspraak: Van Hemelrijcklei 90
Kostprijs:
De Kabasboetiek is op zoek naar zomerkledij voor alle leeftijden en maten (vrouwen, mannen, kinderen). Maak dus leeg die kast en breng de kledij mee bij je bezoek.
Wekelijks koopt de sociale kruidenier voor €250 aan groenten en fruit aan. We mikken op een sponsoring van 1 maand. Graag je vrije bijdrage storten op rekeningnummer van de sociale kruidenier BE84 7805 9374 1659, met vermelding van “Markant” gevolgd door je voor- en achternaam. Wie al een bijdrage leverde bij de eerste uitnodiging, hoeft dat uiteraard niet opnieuw te doen.
Inschrijven: via deze link.
Past de datum niet? Dan kun je nog altijd je steentje bijdragen door een donatie te doen op bovenvermeld rekeningnummer, met vermelding van je naam, gevolgd door Markant. Of door kledij te brengen naar Kabas. Dit kan elke werkdag tussen 9u en 12u in de Van Hemelrijcklei 90. Op dinsdag en donderdag ook tussen 13u en 16u. Volg de wegwijzers ‘afgifte goederen’ naar de achterzijde van het gebouw.
Opgelet: denk eraan je ‘Covid Safe Ticket’ en je mondmasker mee te brengen! Het mBA team


Avond, 18u30 tot 19u30

21 maart 2022 van 18:30u tot 19:30u

Namiddag, 14u tot 15u

21 maart 2022 van 14:00u tot 15:00u

BRASSCHAAT ACTIEF heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Ingrid De Paep voor meer informatie.