Deze activiteit is helaas afgelopen.

Bezoek van tuinen en kelder van het Kasteel Beervelde

Georganiseerd door DE PINTE - SINT-DENIJS-WESTREM

  • Lokaal
  • Alleen leden

Contact: Anne Vlieghe

Het privé domein "Park van Beervelde", dichtbij Gent, ligt in het hart van een streek die bekend is om zijn tuinbouw. Het 25ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Ook vandaag, 135 jaar later, is de familie de Kerchove de Denterghem nog steeds nauw betrokken bij de promotie van de Gentse sierteelt. 
Wij brengen een geleid bezoek aan het park. Het is vooral een botanische wandeling die verzorgd wordt door een van de vaste gidsen. Graaf Renaud de Kerchove de Denterghem geeft een introductie aan de groep als hij aanwezig is.

Daarnaast bezoeken we eveneens samen met een gids de kelders van de villa in het park van Beervelde met de muurschilderingen van kunstenaar Roger Raveel. De kunstenaar maakte deze in 1966 in opdracht van de vader van de huidige graaf Renaud De Kerchove de Denterghem en werden recent gerestaureerd


Na de rondleiding in het kasteeldomein is er mogelijkheid om een koffiepauze te nemen in het dorp van Beervelde.


Bezoek van tuinen en kelder van het Kasteel Beervelde

23 juni 2022 van 14:00u tot 17:00u

Locatie: 

Kasteel Beervelde, Beervelde

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten