Deze activiteit is helaas afgelopen.

Culturele uitstap Tervuren met bezoek aan het vernieuwde Afrikamuseum

Georganiseerd door LOCHRISTI

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Karin Facon


Programma:
11u30 tot 13u : Begeleid bezoek aan het Afrikamusem met als thema: 'De lange geschiedenis van Centraal Afrika.' Een ervaren gids laat je, aan de hand van de indrukwekkende collectie, kennismaken met enkele van de machtigste Centraal-Afrikaanse koninkrijken. De internationale slavenhandel staat daarbij centraal. Vervolgens komt de koloniale periode uitgebreid aan bod. Afsluiten doen we met een blik op het huidige Congo, Rwanda en Burundi, en de uitdagingen en mogelijkheden die deze staten morgen tegemoet gaan.

13u: Lunch in Brasserie Le Chalet Vert. Op kolen gestoofde kip met salade en in as gebakken aardappel. Duo van sorbet. (dranken exclusief).

14u30 tot 16u : je kan kiezen tussen een vrije wandeling in het Park van het Museum of een begeleide architectuurwandeling in het centrum van Tervuren. Het park is een domaniaal bos, als park aangelegd, dat twee van elkaar gescheiden dalen omvat. Voor het park bevindt zich een Franse tuin met vijvers, bloembedden en beelden, die uitloopt op een reeks vijvers die hun water ontvangen van de Voer. Op het einde van de 19de eeuw sprak de charme van het wonen in het groen de Brusselse burgerij aan. Ze lieten er al gauw mooie landhuizen bouwen. De cottages worden gekenmerkt door erkers, loggia's, balkons, torentjes en voorportalen. Een van de bekendste panden is 'Pluie de Roses', de eclectische woning van Christian Dotremont. In 1927 ontwierp Henry van de Velde 'La Nouvelle Maison'. De enige modernistische woning, een buitenbeentje dus, in deze villawijk.

We sluiten af met een namiddagkoffie in Brasserie Le Chalet Vert alvorens huiswaarts te keren.


individuele inschrijving

22 juni 2023 van 09:00u tot 18:00u

Spreker: Gids Afrikamuseum

inschrijving met partner

22 juni 2023 van 09:30u tot 17:30u

Spreker: gidsen ter plaatse

Locatie: 

Tervuren

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten