Daguitstap.Bezoek aan LABIOMISTA en C-mine.

Georganiseerd door SCHOTEN

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Anita Jacobs

LABIOMISTA is een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven.
Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit en bioculturele diversiteit.
Het 24 hectare grote gebied bestaat voor de helft uit vrije natuur. LABIOMISTA is de belichaming van Vanmechelens artistieke en filosofische visie. Al meer dan 20 jaar werkt de bekende kunstenaar op de snijlijn van kunst, ge­meenschap en wetenschap. Zijn wijdlopig oeuvre omvat schilderijen, sculpturen, video’s, mixed media installaties en ‘levende kunst’ projecten. Zijn gedrevenheid stoelt op het geloof in kunst als promotor van wederzijds begrip en als gids in de zoektocht naar antwoorden op de grote uitdagingen van de 21e eeuw, de relatie tussen natuur en cultuur en duurzame gemeenschapsopbouw in het bijzonder.

We bezoeken ook C-MINE.
C-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien. In de verhalenkokers worden levensechte verhalen van sombers, gecombineerd met animaties, hologrammen, decorbouw op schaal en speciale effecten.

Dit wordt een goed gevulde dag!

Daguitstap.Bezoek aan LABIOMISTA en C-mine.

16 mei 2023 van 10:00u tot 18:00u

Locatie: 

LABIOMISTA, Genk

SCHOTEN heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Anita Jacobs voor meer informatie.