Dierenwelzijn, de relatie tussen mens en dier

Georganiseerd door KRUIBEKE

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: annemieke foubert

Welkom op het wetenschapscafé Van Staartjes! aartjes!
Wetenschap over dieren, ingekleurd met verhalen en live muziek
Mareilla Debille gaat met jullie in gesprek over het leven van dieren, hoe je vanuit hun perspectief een aantal dingen kan proberen te bekijken, en hoe je hen met kleine of grotere dingen een beter leven kan geven.
Van hond, tot kat, en andere diersoorten, zoals kippen en zelfs kreeften komen aan bod.
Vanuit haar vice-voorzitterschap in de Brusselse Raad voor dierenwelzijn neemt zij jullie als wetenschapper mee doorheen verhalen die een stukje vertalen wat ze in onze adviezen naar buiten brachten.
Over de snoezige poes met haar koddige geplooide oortjes, Fluffie de mottige bastaard en de Duitse Herder Pino. Over snel nog een nestje kweken met Mini de kattin. En Bonnie de merrie die 's zomers in de weide loopt en 's winters lekker warm op stal mag. En de kreeftenbak, het homarium van de winkel om de hoek en zijn tijdelijke gasten.
We maken er een informatieve, gezellige avond van met livemuziek. Daarvoor zorgen medegastvrouw Ruth Verhelst met haar warme stem, piano en basklanken en deze keer Joris Peeters drummer/percussionist. 
Ruth leeft samen met the one and only Zeba, is een dierenvriend in hart en nieren en speelde basgitaar bij Novastar, Daan en Ellen Foley. Behalve dat, ontwerpt ze prachtige armbanden van oude bassnaren waarmee je die avond ook kan kennismaken.
Joris Peeters is drummer van beroep. Sinds lange jaren zet hij zich daarnaast in voor dieren en natuur. Hij speelde en speelt in verschillende formaties (Soulsister, Moonexpress … )

Mareilla vervoegt Ruth en Joris voor enkele nummers op haar saxofoon                                                                           
Hier moet je bij zijn als markante dieren en muziek vriend … snel inschrijven!

Dierenwelzijn, de relatie tussen mens en dier

18 april 2023 van 19:30u tot 22:00u

Spreker: Debille Mariella

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht