Deze activiteit is helaas afgelopen.

In het spoor van 'ikigai'

Georganiseerd door GROOT KORTENBERG

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Anja Fluyt

Waar staat u voor op 's ochtends? Heeft u daar al eens over nagedacht? Wat geeft u de kracht en de goesting om de dag in te stappen, zelfs als het een grijze dag is, ook in uw hoofd? Met andere woorden, wat is uw ikigai? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? Is het een weg naar 'het goede leven'? Een remedie tegen burn-out en vervreemding? En als je je ikigai al gevonden hebt, waarom is het dan vaak zo moeilijk er ook naar te leven? 


'In het spoor van ikigai' is een interactieve lezing in woord, beeld en muziek. Een inspirerend reisverhaal naar wat echt telt in het leven. Warm, kwetsbaar, kritisch, grappig. Aan de hand van ideeën, verhalen en geluidsfragmenten uit haar boek neemt Stem & Pen Christina Van Geel u mee naar het Griekse eiland Ikaria, het eiland waar mensen vergeten te sterven. En nog belangrijker: waar ze niet vergeten te leven. 


'In het spoor van ikigai' vertelt haar persoonlijke zoektocht naar wat echt telt en haar kennismaking met de zin en onzin van 'ikigai'. Doorheen de lezing hoort u echo's over het onderwerp van filosofen, dichters en levenskunstenaars - oa Dirk De Wachter, Leo Bormans, Alicja Gescinska, Johan Braeckman, Stef Bos - en flarden muziek en poëzie. Een totaalervaring die uw blik scheper stelt op wat echt telt in uw leven en die u een reden geeft om voor op te staan. 


Christina Van Geel is Stem & Pen. Na een paar heel fijne jaren achter de microfoon bij Radio 1 (VRT), loopt ze nu haar eigen weg. Een korte blik op haar ikigai: Christina houdt van verhalen. Ze vangt ze op, voegt er haar eigen klank aan toe en geeft ze door. Als een zendertje. Infospireren.  

In het spoor van 'ikigai'

24 oktober 2019 om 21:30u

Spreker: Christina Van Geel

Inschrijven vanaf 01-09 tot en met 24-10-2019.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten