Japanse Tuin

Georganiseerd door SINT-TRUIDEN

  • Lokaal
  • Alleen leden

Dames, om de lente toepasselijk en mooi te beginnen, hebben we voor jullie een rondleiding gepland in de prachtige Japanse Tuin in Hasselt.

 

De Japanse Tuin werd ontworpen door de Japanse landschapsarchitect Takuyuki Inoue. Het thee- en ceremoniehuis zijn gebouwd volgens de regels van de 17de eeuwse Japanse bouwstijl. De tuin is een verlengstuk van het Kapermolenpark en is met een oppervlakte van 2,5 hectare de grootste Japanse tuin in Europa.

De tuin ligt tussen de binnenstad Hasselt en de grote ring, maar straalt toch een aangename rust uit.

Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Het is een ideale plaats om in alle rust een bankje te vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht.

Het kerselarenpark met wel 250 kerselaars is de ideale plek om in de lente een Japanse hanami, letterlijk ‘kijken naar de bloesems’ in te plannen. Maar ook op regenachtige dagen kan je er volgens de Japanners terecht om te luisteren naar de muziek van het regenwater en de geur van de Tuin op te snuiven.

 

Wij bezoeken dit pareltje van traditionele Japanse cultuur in België onder leiding van een deskundige gids.


Japanse Tuin

27 maart 2020 van 14:00u tot 18:00u

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht