Kennismaking Joodse gemeenschap: wandeling

Georganiseerd door LINKEROEVER - ZWIJNDRECHT

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Ilse Landuyt

In Antwerpen leeft al eeuwen een actieve Joodse gemeenschap. Wij herkennen ze aan hun kledij, hun haardracht, hun taal, hun eten….maar we kennen ze niet. Ook benieuwd naar hun geschiedenis, hun tradities, hun geloof, hun cultuur….? Wat doen ze hier in de stad, wat leren hun kinderen op school? Hoe ziet hun toekomst eruit? Wat eten ze?

 

Liz is ook benieuwd naar deze vreemde groep stadsgenoten die zich blijkbaar niet aanpassen aan onze normen en cultuur. Toch horen ze erbij, zie je ze in bepaalde stadswijken veeltallig rondlopen, maar je aankijken doen ze niet.

Twee boeken die je op weg kunnen helpen zijn “De Joden van Antwerpen” geschreven door Ludo Abicht en “Mazzel Tov” door Margot Vanderstraeten.

 

Maar je kunt ook de wandelroute volgen die Liz voor je heeft georganiseerd op dinsdag 29 oktober om 15u. Samenkomst boven de metrohalte Plantin en Moretuslei en de Pelikaanstraat (tram 15 en 9). Een gids begeleidt ons en zal proberen een tikje van de sluier op te lichten. We bezoeken ook de synagoge en gaan vrijblijvend om 18u30 eten bij Hoffy’s, Lange Kievitstraat 52, 2018 Antwerpen.

 

Dit wordt erg interessant, veel vragen zullen beantwoord kunnen worden en hopelijk kijken we daarna met andere ogen naar deze Joodse gemeenschap.

 

Prijs rondleiding : 8,- € voor leden, 12,- € voor niet-leden.

Prijs restaurant : 29,- €.

Kennismaking Joodse gemeenschap: wandeling

29 oktober 2019 van 16:00u tot 20:30u

Locatie: 

Antwerpen

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht