Leesclub

Georganiseerd door AALST CENTRUM

  • Lokaal
  • Alleen leden

Contact: Els Talloen

We gaan langzaam richting winter. De locatie van het volgende boek van de Leesclub doet alvast een duit in het zakje: De Onzichtbaren speelt zich af in het hoge noorden van Noorwegen. Dat lijkt een overdrijving, maar Noorwegen is een zeer uitgestrekt land, dat boven Zweden en Finland grenst aan Rusland. Wie daar woont, woont altijd verborgen, altijd in afzondering.
Schrijver Roy Jacobsen kent en beschrijft het land als geen ander. In dit eerste deel van de trilogie staat een klein, redelijk onherbergzaam eiland voor de westkust centraal. Hier start het verhaal bij de jonge Ingrid. Samen met haar ouders, grootvader en wat gekke tante Barbro ontdekken we het eiland en het dag na dag werken om te overleven.
Jacobsen schrijft: Alles van waarde op een eiland komt van buitenaf, behalve de grond.
We zien hoe de natuur en de seizoenen soms genereus zijn, soms genadeloos. Elk van de personages heeft daarbij ook zijn eigen dromen en neemt wel iets voor lief. Ingrid groeit op en gaat eens dat kan, een tijdje aan de wal werken.
De Onzichtbaren
Roy Jacobsen
10
Ze wordt hulpje in een deftig huishouden. Het is haar gezond verstand en haar standvastigheid die haar het hoofd boven water doen houden ... want hoewel zij zelf geen enkel belang heeft, wordt ze van belang voor anderen.
Deze Noorse roman wordt nog gevolgd door Witte Zee en Ogen van de Rigel, maar het boek laat zich perfect apart lezen.Leesclub

30 november 2022 van 14:30u tot 16:30u

Spreker: Els Talloen

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht