Lezing “De Bourgondiërs” door Bart Van Loo

Georganiseerd door PUURS

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Marina De Wachter

Meesterverteller Bart Van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.
“De Bourgondiërs” vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene kon Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.
Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis. Meeslepend, boeiend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen.

Lezing “De Bourgondiërs” door Bart Van Loo

02 maart 2023 van 20:00u tot 22:00u

Spreker: Marina De Wachter

Je kan je inschrijven voor deze activiteit t.e.m. 03-02-2023

PUURS heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Marina De Wachter voor meer informatie.