Deze activiteit is helaas afgelopen.

Onze kust anders bekeken

Georganiseerd door SINT-ANDRIES

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Odette Lefever-Devriendt

Het beeld van onze kust als louter vakantiebestemming of als havenbedrijf is té eenzijdig. Voor wie goed toekijkt heeft onze kust immers meer in petto.

 Het is een cliché te stellen dat we op een Blauwe Planeet leven. We moeten heus de ruimte niet in om vast te stellen dat niet het land, maar de zeeën en oceaan het beeld van de aarde bepalen. Zonder twijfel hebben deze immense watervlaktes een niet te onderschatten impact op onze samenleving. 

Hoe is het dezer dagen met de zeehonden gesteld? Hoe ver je kan je op zee zien of waarom is de zeespiegel nooit een echte spiegel ? Vanwaar is het lenteschuim op onze stranden afkomstig en waar moet je heen om je te midden de historische Zwingeul te wanen ?

Jan Seys, is als marien bioloog gebeten door zee en kust. Na twaalf jaar van wetenschappelijk onderzoek in de Noordzee, het Nederlandse Deltagebied, het Schelde-estuarium en de Keniaanse kust, werd hij in het jaar 2000 communicatieverantwoordelijke bij het pas opgerichte Vlaams Instituut Voor de Zee (VLIZ). Met zijn brede kennis en fascinatie voor de zee is hij een bevlogen spreker, tevens auteur en organisator van tal van evenementen. Jan Seys is ook de bezieler en eindredacteur van het tijdschrift “De Grote Rede” Verder kun je je laten bekoren door zijn boek “Onze kust anders bekeken” met een tot nu toe nooit vertelde virtuele reis langs onze Noordzeekust.

 

Concreet

• Afspraak op donderdag 19 maart 2020 om 19.30 u. in wijkcentrum Xaverianen, Xaverianenstraat 1, 8200 St. Michiels

• Uw bijdrage: 6€ voor leden en partners, 8€ voor niet-leden, drankje inbegrepen.

• Inschrijven kan tot en met 17 maart 2020 bij Odette Devriendt, 050 39 65 73, e-mail gilbert.lefever@skynet.be

Graag het verschuldigde bedrag overschrijven op de rekening van Markant St Andries nr. BE18 0682 0995 0665 met vermelding van “Jan Seys”.

Onze kust anders bekeken

19 maart 2020 van 20:30u tot 23:30u

Spreker: Jan Seys

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten