"Ratten trainen om levens te redden" Esther Haalboom

Georganiseerd door GROOT LEUVEN

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Lieve dames en partner, 


Ratten worden getraind om landmijnen op te sporen en tuberculose te detecteren in stalen in laboratoria. Ze krijgen de troetelnaam 'HeroRAT's, wat betekent: Heldenratten. 

Het gaat hier niet over de stadsrat of de rioolrat die we kennen in België, maar om een reuze Afrikaanse hamsterrat. Dit is een rat met een zachtaardig en rustig karakter, echt een mensenvriend. Bovendien zijn ze tamelijk groot en kunnen dus gemakkelijk aan een leiband gehouden worden, 
APOPO is meer dan 25 jaar geleden ontstaan in België (binnen de Universiteit van Antwerpen). Het administratief hoofdkantoor is hier nog steeds, maar de ratten worden gefokt en getraind op het hoofdkwartier in Tanzania. Daarna gaan ze 'op missie' naar waar ze echt nodig zijn zoals Mozambique, Zimbabwe, Ethiopië, Angola en Cambodja.. 

Esther Haalboom is office manager en Executive Secretary  van het kantoor in België. Zij komt  graag een woordje uitleg geven over het humanitaire werk van deze Belgische organisatie! 

Markante groeten en tot dan,

An, Annemie, Bea, Hilde, Lieve, Myriam, Reinhilde
team markant Groot Leuven
0493 78 95 56

Praktisch:

Wanneer: dinsdag 25 april 2023 om 20u.
Waar: St.-Jozefscentrum, Burgemeestersstraat 59 , 3000 Leuven. (te bereiken via de Dagobertstraat; er is gratis parking achter de zaal)
Prijs: 10 euro voor leden/partner, 15 euro voor niet-leden. 
Inschrijven: kan t.e.m. 24 april 2023 via deze website, waarna je het bedrag kan overschrijven op onze afdelingsrekening Markant Groot Leuven BE61 0682 3096 5717 met vermelding van je naam + activiteit.
mailadres: markantgrootleuven@gmail.com

APOPO - we train rats to save lives
                ...en dat mag je best wel letterlijk nemen. 
"Ratten trainen om levens te redden" Esther Haalboom

25 april 2023 van 20:00u tot 22:30u

Spreker: Esther Haalboom

Je kan je inschrijven voor deze activiteit t.e.m. 25-04-2023.

GROOT LEUVEN heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Hilde Slenders voor meer informatie.