Deze activiteit is helaas afgelopen.

uitstap Genk

Georganiseerd door GROBBENDONK

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: An Truyens

Markant Grobbendonk Bouwel ontdekt op 10 mei het warme en gastvrije Genk en gaat langs bij het atelier van porseleinkunstenaar Piet Stockmans en Labiomista, het atelier en kunstencentrum van kunstenaar Koen Van Mechelen en geniet van een lekkere lunch in het gezellige kader van C -mine.
 
Beste Markante dame,
op 10 mei ontdekt Markant Grobbendonk Bouwel de culturele rijkdommen van Genk en maakt van jouw dag een onvergetelijke trip. Deze activiteit is voor leden, hun partner / huisgenoot en (proefpas) vriendinnen.
We starten onze dag met het bezoeken van de overzichtstentoonstelling 'Het Archief' van porseleinkunstenaar Pieter Stockmans, genieten van een lekkere lunch bij Bistro Bels (keuze uit vis of vleesgerecht) en ronden de namiddag af met een geleide wandeling bij Labiomista, het atelier en kunstencentrum van kunstenaar van Koen Van Mechelen.
Onze dagindeling ziet er als volgt uit
08.45 vertrek naar Genk. Voor diegene die me carpoolen spreken we af aan de parking afrit Herentals West en vertrekken stipt om 9 uur
09.45 allen samenkomen  bij het Atelier.
Je kan makkelijk parkeren op  parking 3 van C- mine 10, 3600 Genk. Vind je dit niet in je GPS? Geef dan deze gegevens in:
Evence Coppéelaan 91
3600 Genk
C-mine is gelegen vlakbij de E314. Meteen na de afrit, bij de lichten, draai je linksaf. Je ziet de schachtbokken verschijnen aan je rechterkant.
 
10.00 geleidbezoek van 1.5 uur aan de overzichtstentoonstelling Piet Stockmans ' Het Archief'. Studio Pieter Stockmans combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak, handmade en duurzaam. Vervolgens is er een gelegenheid om zijn shop te bezoeken. Zijn werk uit het 'Archief' is te koop.
11.45 -12.00
Voor de liefhebbers een korte wandeling om en rond de gebouwen van  C- mine. En ontdek de gratis filmpjes die worden vertoond over de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen.  
12.00 Lunch bij  Bistro Bels in C-mine.
We vragen om uw keuze per mail te bevestigen en bij allergieën of vegetariërs dit ten laatste dinsdag 3 mei door te geven.
Aperitief:
Keuze uit Cava, wijn, pils (cristal) of een frisdrank
Hoofdgerecht: met 1 consumptie naar keuze: een glas wit of rode wijn, pilsje of frisdrank. À volonté plat en bruiswater.
 
Keuze 1: Vol-au-vent, vergezeld met verse frietjes, mayonaise en een fris slaatje
VAN
Keuze 2: Bels salade (slaatje met zalm), vergezeld met brood en boter
Toetje:
Appel tartelette met vanille-ijs en een kop koffie of thee
 
 
14.00 Vertrek met de wagen van Bistro Bels naar Labiomista.
Afspreken aan Marcel Habetslaan z/n- 3600 Genk
14.15 geleid bezoek op pad met een kruisbestuiver in Labiomista
Voor deelnemers met een museumpas is de toegang gratis en genieten 6 euro korting. Jouw museumpas wordt aan het onthaal gescand. Mocht je jouw pas vergeten me te brengen en bij deze niet kunnen laten scannen, betaal je ter plaatse 6 euro extra aan Markant GroBo.
16.15 einde van het bezoek aan Genk
 
Wanneer: woensdag 10 mei 2023, 9 uur vertrek, 10 uur eerste bezoek
Bijdrage: voor geleide bezoeken en lunch (inclusief aperitief, 1 consumptie en koffie of thee) 62 euro met museumpas  of  56 euro zonder museumpas. Extra verbruik tijdens de dag zijn niet inbegrepen.
Praktisch:
De inschrijving ligt vast als de bijdrage 56 euro met museumpas of 62 euro zonder museumpas voor 3 mei 2023  wordt gestort op het rekeningnummer van Markant Grobbendonk Bouwel BE52 2300 2135 8309. Vergeet niet om je meisjesnaam evenals activiteit Genk te vermelden. We vragen ook om je inschrijving per mail aan markantgrobo@gmail.com te bevestigen met jouw keuze van lunch en eventueel welk aangepast dieet. Laat ook weten als je wenst te carpoolen of op eigen kracht naar Genk komt.
De inschrijvingen zijn beperkt tot maximaal 20 deelneemsters. 

uitstap Genk

10 mei 2023 van 09:00u tot 23:59u

Locatie: 

C mine, Genk

Inschrijven vanaf 22-04 tot en met 28-04-2023.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten