Vijf Jaar hier. Een lezing door Phara de Aguirre

Georganiseerd door Markant en Best Pittig Nationaal

  • Nationaal
  • Alleen leden

Contact: Rebecca Schoeters

Voor haar Canvas-docureeks ‘Vijf jaar hier’ volgde VRT-journaliste Phara de Aguirre vijf jaar lang 18 asielzoekers die in 2015 - tijdens de grote Europese asielcrisis - in ons land asiel hebben aangevraagd.

Waarom stonden ze destijds in de rij bij de Dienst Vreemdelingenzaken? Kregen ze toen asiel? Zijn ze hier nog of zijn ze (al dan niet gedwongen) teruggekeerd? Hebben ze de taal geleerd, werk gevonden en hulp gekregen? En wat met hun kinderen? Hun parcours en evolutie brachten Phara en haar team onlangs treffend in beeld op Canvas en op 26 oktober zoomt zij tijdens haar lezing voor ons nog eens in op deze mensen en hun bijzondere verhaal. Je mag je verwachten aan een markante blik op verhalen van succes maar ook van tegenslag, van teleurstelling maar ook van hoop.

De lezing wordt muzikaal opgeluisterd door Damast Duo. De Syrische violist en componist Shalan Alhamwy en de Belgische accordeonist Jonas Malfliet brengen voor ons enkele nummers uit hun album ‘Safar’(= reizen) waarmee een muzikale reis tussen Syrië en België wordt afgelegd.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een onafhankelijke organisatie die werkingen met vluchtelingen ondersteunt, asielzoekers opvangt en bijzondere aandacht heeft voor jonge vluchtelingen.

Deze avond wordt georganiseerd door Markant-nationaal i.s.m. Markant regio Brugge-Oostende, regio Ieper-Roeselare, en regio Kortrijk.


Inschrijven via www.markantvzw.be/phara


Deelname: € 18
Exclusief voor leden van Markant vzw.
UiTPAS-kaarthouders met kansentarief (of gelijkgestelde Markant-leden) betalen 20% van het oorspronkelijke bedrag.

Foto's: (c) VRTVijf Jaar hier. Een lezing door Phara de Aguirre

26 oktober 2021 van 19:30u tot 21:30u

Spreker: Phara de Aguirre

Markant en Best Pittig Nationaal heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Rebecca Schoeters voor meer informatie.