Wandeling Nieuw Zuid met Olaf Winkler

Georganiseerd door BRASSCHAAT ACTIEF

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Beste dames,
 
NIEUW ZUID, vlak aan de Schelde, op het ontruimde terrein van een voormalig rangeerstation, is een boeiende plek in ontwikkeling zowel qua stadsvernieuwing als hedendaags woonconcept. Tegen 2030 moet er een wijk ontstaan met ongeveer 2000 wooneenheden, gaande van koopflats tot sociale woningen maar ook met kantoren, scholen, crèches, winkels en een studentenresidentie.  
Het masterplan voorziet een structuur van 'stroken ' die loodrecht op de rivier komen met hoog - en laagbouw, straten, paden en open ruimten die elkaar afwisselen.
Hiervan is nu al een derde gevuld. De uitstraling van het project wordt nog versterkt door het feit dat de plannen werden en worden uitgewerkt door vooraanstaande archtitecten met internationale faam.
 
Tijdens onze wandeling van 2 UUR doorkruisen we samen met Olaf Winkler de reeds voltooide delen van de nieuwe wijk inclusief het nieuwe park waarin een verrassend vormgegeven wooncentrale staat. Als er genoeg tijd is maken wij een kleine omweg naar het naburige Justitiepaleis.
Kortom wij komen veel te weten over de ideeën achter het Nieuw Zuid project en terzelfder tijd roept dit meer algemene, boeiende vragen op :
hoe willen wij wonen? Wat hebben we nodig? Hoe bouw je vandaag en morgen?
 
De prijs voor deze bijzonder deskundige rondleiding is 12 euro voor leden en 18 euro voor niet leden. Aantallen zijn beperkt!
 
Ben je er graag bij, kijk jij graag vooruit? Inschrijven en betalen kan via deze website met aanduiding van de juiste sessie!
 
Tot donderdag 24 maart!
 
Het mBA team

Wandeling Nieuw Zuid, 14u

24 maart 2022 van 14:00u tot 16:00u

Locatie: 

Nieuw Zuid, Antwerpen

Wandeling Nieuw Zuid, 10u

24 maart 2022 van 10:00u tot 12:00u

Locatie: 

Nieuw Zuid, Antwerpen

Inschrijven vanaf 02-03 tot en met 20-03-2022.

BRASSCHAAT ACTIEF heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Rita Bassez voor meer informatie.