Deze activiteit is helaas afgelopen.

Zorgvolmacht

Georganiseerd door MELLE - MERELBEKE

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Marie Christine Llabres

Beste leden en sympathisanten,
Het is misschien iets waar je niet altijd wilt bij stilstaan maar het kan ons allemaal overkomen : een situatie waarin we niet langer in staat zijn om bepaalde handelingen te stellen of beslissingen te nemen. Denk maar aan een zware ziekte, een ongeval of dementie.
Deze situatie van wilsonbekwaamheid betekent volgens de wet dat je veel belangrijke beslissingen over je vermogen of persoonlijke zorg niet meer zelf mag nemen. Meer nog, via een gerechtelijke procedure, wordt dan een bewindvoerder aangesteld die je misschien nooit zelf zou hebben aangeduid.
De wetgever heeft daarom sinds 1 maart 2019 de zorgvolmacht ingevoerd. Dankzij de zorgvolmacht kan je zelf op voorhand de nodige regelingen treffen. Zo kan je vrij de personen kiezen die je geldzaken en bepaalde zorgaspecten in handen nemen, en dit zonder gerechtelijke tussenkomst. 
Maar wat is die zorgvolmacht nu precies? Wat kan je allemaal regelen? Wat kost dat ? En waarom moeten we hier al vroeg genoeg aan denken? De zorgvolmacht werpt duidelijk veel vragen op en is vandaag nog niet zo bekend bij het brede publiek. Vandaar dat we hier met Markant en Davidsfonds de nodige aandacht willen aan schenken.
Via Belnot (Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat) hebben wij notarissen Willems en Soetaer hiervoor kunnen vastleggen. Zij zullen ons dankzij hun ruime ervaring en kennis meer duidelijkheid geven over deze materie, via een uiteenzetting en interactieve vraagstelling.

Om deze vraagstelling in goede banen te leiden, vragen zij om op voorhand uw vragen kenbaar te maken. Gelieve deze bij uw inschrijving te bezorgen of ten laatste op 23 maart 2023.

Ondergrondse Parking aan de overkant 3 u gratis- wel registreren


Inschrijven vanaf 19-02 tot en met 21-03-2023.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten