bezoek aan de WESTERBEGRAAFPLAATS

Georganiseerd door MELLE - MERELBEKE

  • Lokaal
  • Alleen leden

Contact: Marie Christine Llabres

Op de website van de Gentse Gidsen lezen wij…
Met haar 30.000 graven verspreid over 23 hectare is de Westerbegraafplaats ontegensprekelijk het grootste kerkhof van Gent. An Hernalsteen kunsthistorica en tevens onze gids zal ons fascinerende geheimen blootleggen al wandelend... Wij laten haar aan het woord…“Voor mij zijn het lévende doden.” De Westerbegraafplaats – “mijnen hof” – “Schoner dan Sint-Amandsberg, maar veel mensen weten dat niet.”
Een imposant poortgebouw, een lange beukendreef, een groot grasveld en kronkelende paden die je langs alle rijkelijk versierde grafmonumenten leiden... De grote zus van Campo Santo is misschien iets minder bekend, maar daarom niet minder indrukwekkend. Bekende Gentenaars zoals Cyriel Buysse en Virginie Loveling, gesneuvelde soldaten uit beide wereldoorlogen, arme textielarbeiders en katholieken, joden en protestanten liggen er vredig zij aan zij. Het bisdom weigerde lange tijd het kerkhof te wijden. Zo kreeg het de bijnaam geuzenkerkhof.
Vertrek op de Floraplein om 13u30 en rijden met personenwagens naar de Westbergbegraafplaats waar de gids op ons wacht. De gidsbeurt duurt 2 uur en wie het wenst kan nog eindigen in een tea-room.
§ “De Koffieschenkerij” 09 253 06 84 nichtje van Martine11 min. (6,5 km) (slechts 10 Mensen
§ Sweet coffee & Ice : Sint-Corneliusstraat 3 - 9030 Mariakerke (Gent)

Wens je te rijden, geef dan je naam op aan mcllabres@outlook.com

bezoek aan de WESTERBEGRAAFPLAATS

12 december 2023 van 13:30u tot 16:00u

Spreker: An Hernalsteen

Je kan je inschrijven vanaf 12-10-2023.

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht