Broodschap - Italiaanse Focaccia

Georganiseerd door VICHTE

  • Lokaal
  • Alleen leden

Contact: Leen Vanleeuwen

In die prijs zit alles inbegrepen: begeleiding, ingrediënten, materiaal, een drankje én een reeks versbereide hapjes uit de houtoven. Extra drankjes zijn apart verkrijgbaar aan democratische prijzen.
Voor deze workshop starten we graag om 18u en ronden af rond 21u.
Terwijl we samen het focacciadeeg maken en de stretch & fold-techniek inoefenen, stoken we de houtoven op om enkele hapjes te bakken, die we tussendoor proeven. Voor het effectief bakken van de focaccia’s moet de oven echter op een heel andere manier gestookt worden, waardoor we de focaccia’s pas aan het einde van de workshop kunnen afbakken. Zo kan iedereen zijn versgebakken focaccia mee naar huis nemen.
Daarnaast krijgt iedereen ook zijn twee zelfgemaakte deegjes mee om de dag nadien thuis af te bakken. Wij maken dus al focaccia deeg op voorhand klaar die we de avond zelf gebruiken om te beleggen en af te bakken (maar het fermentatieproces en rijping leggen we allemaal wel uit tijdens de workshop ;))
Tijdens de avond voorzien we een 4 à 5-tal hapjes, die we in de houtoven bereiden. Denk aan bijvoorbeeld:
Pannezza met geitenkaas en geroosterde paprika

Focaccia met triple pickle dip

Fougasse met zuiderse kruiden en dip

Pizza bianca met sardientjes

À la minute gebakken ovenkoekjes
De hapjes variëren naargelang het seizoen, het aanbod en de inspiratie van het moment.

Broodschap - Italiaanse Focaccia

06 november 2025 van 18:00u tot 21:00u

Inschrijven vanaf 24-08 tot 29-10-2025.

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht