Deze activiteit is helaas afgelopen.

Citytrip Marseille, multiculturele en bruisende havenstad aan de Middellandse zee.

Georganiseerd door Oost-Vlaanderen (Regionaal)

  • Regionaal
  • Voor leden en niet-leden

Ontdek met Markant de bruisende multiculturele havenstad Marseille, één van de meest levendige en historische steden van Frankrijk! Gelegen aan de Middellandse Zee was het lang tijd een centrum van handel en culturele uitwisseling en die rijke geschiedenis, die terug gaat tot de Griekse oudheid, is duidelijk zichtbaar in de architectuur. Tegenwoordig is de stad bekend om zijn levendige sfeer en prachtige omgeving, en als bakermat van de bouillabaisse en de rijkdom aan vis, kan je er lekker eten.
Sinds kort ook thuisbasis van enkele van de beste musea van het land, waaronder het Musée des Civilisations de l’Europe et de la Mediterranean (Mucem). Kortom, Marseille weet iedereen te boeien!

Wij bezoeken de toppers, zoals de Oude Haven met de wijk Le Panier , waar het verhaal van Marseille ooit begon. We verkennen met de elektrische fiets de andere stadsdelen en belangrijke monumenten, zoals de Maria-basiliek ‘Notre Dame de le Garde’ (ook wel de ‘Goede Moeder’ genoemd, die hoog boven de stad uitsteekt), de boulevard de la Corniche en het Pharo paleis. Een bezoek aan het Mucem museum en de kathedraal de la Major. Een uitstap naar de Cité Radieuse van Le Corbusier en een boottocht langsheen het Calanques Nationaal Park, een beschermd natuurgebied met prachtige kalkstenen kliffen, kristalhelder water en weelderige vegetatie. We verkennen de streetart en het multiculturele karakter rond de Cours Julien. Last but not least maken we kennis met de Marseille zeep waar de stad zo voor bekend is!

De flyer van deze citytrip vind je hier.

Voor het volledige reisprogramma in detail en alle verdere info, mail naar carine.debuck@debuckagency.be

Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier.Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten