Deze activiteit is helaas afgelopen.

De lange tocht. Hoop, verbondenheid en houvast in de strijd tegen kanker.

Georganiseerd door Oost-Vlaanderen (Regionaal)

  • Regionaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Patricia Van de Velde

Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven. Twaalf jaar geleden drong de ziekte ook zijn gezin binnen toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten, 'Post voor Compostela'. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij een hart onder de riem van vele mensen.

Johan vertelt op een geanimeerde wijze over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Daarbij verleent hij op een toegankelijke wijze inzicht in het ontstaan van kanker, preventiemogelijkheden en behandelmethodes. Aan de hand van heel wat foto’s en filmfragmenten neemt hij ons uitgebreid mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop.
Door deze lezing bij te wonen steun je kankeronderzoek en initiatieven voor psychosociale kankerzorg. De opbrengst van deze avond gaat grotendeels naar deze warme doelen.

Na de voordracht maken we tijd om na te praten bij een drankje.individuele inschrijving

30 januari 2024 van 20:00u tot 22:30u

Spreker: Prof. Johan Swinnen

inschrijving met partner

30 januari 2024 van 20:00u tot 22:30u

Spreker: Prof. Johan Swinnen

Je kan je inschrijven vanaf 16-10-2023.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten