Deze activiteit is helaas afgelopen.

Gender in de blender

Georganiseerd door SINT-ANDRIES

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Marie-Jeanne Boterman

Onze seksuele identiteit is zeer complex. Tussen de stereotiepe man en vrouw bevindt zich een heel spectrum van seksuele identiteiten. M of V staat op onze identiteitskaart maar je genderidentiteit kan daar van los staan. Om te verduidelijken hoe gender werkt, hanteert Prof uroloog Piet Hoebeke een pienter metafoor: de GENDERBLENDER.
Ieder heeft een unieke seksuele identiteit.
Een glasheldere analyse van gender maar ook een warm pleidooi voor meer aanvaarding.
 
Prof. Piet Hoebeke studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent (UGent) en voltooide zijn opleiding tot uroloog aan het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij is uroloog en gewoon hoogleraar urologie. Hij is verbonden aan het UZ Gent en heeft een indrukwekkende staat van dienst.
Zijn interessegebied omvat kinderurologie en urogenitale reconstructie. Hij richt zich voornamelijk op aangeboren aandoeningen van de urinewegen en de genitalia, zowel bij kinderen als adolescenten.
Naast zijn medische werkzaamheden werd hij bekender door zijn verschijning in de VIER-reeks Topdokters en zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld in 2015. Hij is ook een baken van rust en duidelijkheid in discussies over gender en seksuele ontwikkeling.
 
 Concreet
Afspraak op dinsdag 14 mei 2024 om 14.30 u. in Wijkcentrum Xaverianen Zaal B Xaverianen St.Michiels
Uw bijdrage: 8 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden.
Inschrijven tot en met 10 mei 2024 bij Marie-Jeanne Boterman, tel.  0494 728181, e-mail mjboterman@gmail.com.
• Graag het verschuldigde bedrag overschrijven op de rekening van markant Sint-Andries met nummer BE18 0682 0995 0665 en met vermelding “gender blender”. 

Gender in de blender

14 mei 2024 van 14:30u tot 17:00u

Spreker: Piet Hoebeke

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten