Deze activiteit is helaas afgelopen.

Leesclub

Georganiseerd door AALST CENTRUM

  • Lokaal
  • Alleen leden

Contact: Els Talloen

Onze leesavonturen brengen ons steeds weer in andere tijden en ruimtes. 
Met het volgende boek ‘De blauwe schuit’ van Shugoro Yamamoto zijn we eind de jaren twintig in de buurt van Tokyo. 
 
‘De blauwe schuit’ verwijst naar het bootje van de professor, een personage dat grotendeels op de schrijver gebaseerd is. Hij kocht het in zijn jonge jaren, toen hij zonder een cent op zak, belandde in een vissersdorpje net buiten Tokyo. Als vreemdeling observeert hij het reilen en zeilen van de bewoners: vissers, schelpenzoekers, kalkbranders en uitbaters van allerhande horecazaakjes. In de traditie van het “rakugo”, een Japanse traditie van verhalen vertellen, verzamelt Yamamoto een dertigtal anekdotes met een korte pointe. 
 
Bij de lezerssite Goodreads schreef een lezer volgende commentaar:
Zo fijne zachte, kabbelende sfeer... heel sterke en simpel beschreven personages. Bepaalde beelden lijken voor altijd op mijn netvlies gebrand. Ik vind het superleuk om een inkijkje te krijgen in een wereld van een andere tijd, een ander land, andere cultuur en natuur. Dit boek bracht me voor mijn gevoel dar heel dichtbij - inspirerend ook om geen plot nodig te hebben voor een mooi verhaal. 
 
De vertaling van Jacques Westerhoven werd ruim aangevuld met verklaringen van typische woorden en gebruiken. 
 
Bespreking van deze roman en het kiezen van de laatste titel voor dit werkjaar vindt plaats op woensdag 26 april 2023, om 14u30. Afspraak is in zaal Het Katrientje in de Vooruitzicht. 
 
Momenteel is onze groep volzet. Wie alsnog geïnteresseerd is om zich bij de Leesclub aan te sluiten, neemt het beste eerst contact op met Magda Gilbos op 0495 524 112.

Leesclub

26 april 2023 van 14:30u tot 16:30u

Spreker: Els Talloen

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten