Deze activiteit is helaas afgelopen.

Lievelingskost evolutie vroeger en nu

Georganiseerd door ALKEN

  • Lokaal
  • Alleen leden

Contact: Anita Cosemans

TWEEENZESTIG jaar
samen in vriendschap
jij, zij en ik
Markant
Beste vriendinnen,
Wat eten we vandaag?
De ‘moderne’ mens weet het niet meer altijd. Wij worden overspoeld door nieuwe trends zoals foodsharing, wij
kiezen voor vegi of vegan, er is een grote variatie aan diëten en de namen van groenten en fruit klinken liefst heel
exotisch.
Maar heb je nooit heimwee naar de heerlijke gerechten uit oma’s keuken? Naar het stoofpotje dat urenlang stond te sudderen, de heerlijke taarten die vers uit de oven kwamen, de gestoofde peertjes….
Onze eetgewoonten veranderen onder invloed van andere culturen, de toenemende koopkracht en een modern
voedselsysteem.
Het is zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan naar de wortels van onze huidige eetcultuur.
Aan de hand van een tiental gerechten brengt Yves Segers, hoofddocent Rurale Geschiedenis in Leuven, de culinaire geschiedenis van Vlaanderen sinds het begin van de negentiende eeuw in beeld.
Van witloof met hesp tot couscous met geroosterde paprika en feta…een verhaal dat op zoek gaat naar de wortels van onze huidige eetcultuur en schetst hoe die evolueerde van schaarste en honger naar overvloed en obesitas.
Iedereen heeft een favoriet gerecht en dat was vroeger zeker niet anders. Kom samen met ons deze culinaire reis
maken en ontdek de lievelingskost van vroeger en nu.
Het bestuur
PRAKTISCH:
Lievelingskost, vroeger en nu
Met Yves Segers, hoofddocent Rurale Geschiedenis in LeuvenMaandag 4 maart om 20uur
Buffetzaal Sint-Jorisheem
Inschrijven?
Voor 29 februari
Hoe?
- je bevestiging mailen aan Anita Cosemans
mellemans.cosemans@telenet.be
+ €10,00 overschrijven op rekeningnummer
Markant Alken
BE75 4549 0090 5151
Wij zorgen voor een drankje en een passend hapje!

Lievelingskost evolutie vroeger en nu

04 maart 2024 van 20:00u tot 22:00u

Spreker: Yves Segers

Locatie: 

Sint-Jorisheem, Alken

Inschrijven vanaf 12-02 tot en met 29-02-2024.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten