Lieve dames,
Laatst waren we in Parcum "Aan tafel !" te gast : de wisselwerking tussen voedsel en religie werd er belicht. Maar los van elke religie bestaat er ook een ware culinaire geschiedenis van Vlaanderen.
Aan de hand van een tiental gerechten brengt Prof. Dr. Yves Segers, hoofddocent Rurale Geschiedenis en directeur van het Leuvense Centrum Agrarische Geschiedenis, de culinaire geschiedenis van Vlaanderen sinds het begin van de negentiende eeuw in beeld.
Iedereen heeft een favoriet gerecht. Dat was vroeger zeker niet anders. Van witloof met hesp tot couscous met geroosterde paprika en feta. Of hoe onze eetgewoonten veranderen onder invloed van andere culturen, een toenemende koopkracht en een modern voedselsysteem. Het is een verhaal dat op zoek gaat naar de wortels van onze huidige eetcultuur en schetst hoe die evolueerde van schaarste en honger naar overvloed en obesitas.
Denk jij soms met weemoed terug aan (groot)moeders keuken ? Dan mag je deze lezing zeker niet missen ! Evenzeer manlief die graag in de keuken staat, of fan-vriendinnen van Pascale Naessens zijn hartelijk welkom !
vriendelijke groeten en tot de 22ste,
An, Annemie, Bea, Hilde, Lieve en Reinhilde.
team markant Groot-Leuven
tel 0477 666 004
Praktisch:
Wanneer: dinsdag 22 oktober 2024 om 20u.
Waar: St.-Jozefscentrum, Burgemeestersstraat 59, 3000 Leuven. (te bereiken via de Dagobertstraat; er is gratis parking achter de zaal)
Prijs: 10 euro voor leden, partners/kinderen en 15 euro voor geïnteresseerde niet-leden. Graag het bedrag storten op onze afdelingsrekening Markant Groot Leuven BE61 0682 3096 5717 met vermelding van je naam + activiteit.
Inschrijven: kan t.e.m. 22 oktober 2024