Deze activiteit is helaas afgelopen.

Museum Groentestreek en Kookworkshop

Georganiseerd door BRASSCHAAT ACTIEF

  • Lokaal
  • Alleen leden

Tijdens een 2 uur durende rondleiding zal onze gids ons meer vertellen over de keukengeschiedenis, het telen en bewaren van groenten vroeger en nu, en waar komt het conservenblik vandaan. We verkennen de wereld van vergeten groenten, achterhalen welke zintuigen onze smaak bepalen en ontdekken de architectuur van het leven op de twee 18de eeuwse Midzeelhoeves. Ook buiten valt er heel wat te beleven .
Nadien worden onze honger en smaakpapillen nog meer geprikkeld.
Nele Vermeulen oftewel ‘Groentig’, gaat samen met ons koken, ecologisch verantwoord koken zonder daarbij het culinaire aspect uit het oog te verliezen. Lokale en seizoensgebonden groenten spelen een belangrijke rol in waar Groentig/Nele Vermeulen voor staat . Nele haar missie is om te laten zien dat duurzaam eten ook zeer smakelijk, creatief en zelfs spannend kan zijn! 








Museum Groentestreek en Kookworkshop

23 mei 2024 van 09:00u tot 16:00u

Inschrijven vanaf 24-04 tot en met 17-05-2024.

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten