Museum Groentestreek en Kookworkshop

Georganiseerd door BRASSCHAAT ACTIEF

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Het museum van de groentestreek in Sint-Katelijne-Waver opent de ogen voor de complexiteit en samenhang van onze groenteteelt, van de grond tot in de mond, van geografie tot genetica.
Onze gids vertelt je tijdens de rondleiding meer over de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod. Buiten valt er ook heel wat te beleven.
 
Na deze rondleiding wordt onze honger en smaakpapillen nog meer geprikkeld. Nele Vermeulen oftewel Groentig, gaat samen met ons koken, ecologisch verantwoord koken zonder daarbij het culinaire aspect uit het oog te verliezen. Lokale en seizoensgebonden groenten spelen een belangrijke rol. in waar Groentig/Nele Vermeulen voor staat . Nele haar missie is om te laten zien dat duurzaam eten ook zeer smakelijk, creatief en zelfs spannend kan zijn!

Museum Groentestreek en Kookworkshop

23 mei 2024 van 10:00u tot 15:00u

Locatie: 

Groentemuseum - St. Katelijne Waver, Sint-katelijne-waver

Inschrijven vanaf 23-05 tot en met 23-05-2024.

Dit netwerk heeft de inschrijvingen (nog) niet opengesteld. Volg, indien vermeld, de inschrijvingsmodaliteiten zoals hierboven.