Deze activiteit is helaas afgelopen.

Naar jouw Amerika en terug

Georganiseerd door SINT-ANDRIES

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Steven en Peter Debaere schreven het boek “Naar Jouw Amerika en terug”. Het is een waargebeurd verhaal van twee broers op twee continenten die het (buiten-)gewone leven van hun grootmoeder in kaart brengen  “Ze ging dienen in Amerika”, zo werd gezegd, maar wat betekent dat?
Dankzij een schat aan bronnen volgen ze het pad van Anna Remmerie (afkomstig uit de Kortijkse vlasstreek) naar New York, New Jersey en Long Ysland in het oosten en Thomasville in het zuiden van de VS. Anna verbleef er elf jaren en keerde in 1932 terug naar Vlaanderen.
Het boek voert ons terug naar een turbulent verleden dat vandaag toch vrij vertrouwd aanvoelt: een wereld van globalisering, migratie en ongelijkheid.
 
Steven Debaere is historicus en docent geschiedenis aan de lerarenopleiding van Vives in Brugge. Hij studeerde geschiedenis in Leuven en publiceert didactische artikels over historische onderwerpen, waaronder de Europese Unie. Hij gaf jarenlang les in het secundair onderwijs en was medewerker van het Europacentrum Ryckevelde.
Peter Debaere is econoom en expert in globalisering. Hij studeerde in Leuven en Keulen en promoveerde aan de University of Michigan.
 
Een boek over de globalisering een eeuw geleden.  Heel boeiend hoe een jonge, ongeschoolde vrouw naar de VS trekt, emancipeert en toch terugkeert naar de vlasstreek van haar jeugd!

Concreet
Afspraak op dinsdag 23 april 2024 om 14.30 u. in Wijkcentrum Xaverianen, Xaverianenstraat St. Michiels
Uw bijdrage: 8 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden.
Inschrijven tot en met 20 april 2024 bij Riet Smits, telefoon 0496 80 61 86 of e-mail markanteriet@gmail.com
• Graag het verschuldigde bedrag overschrijven op de rekening van markant Sint-Andries met nummer BE18 0682 0995 0665 en met vermelding “Amerika”.

Naar jouw Amerika en terug

23 april 2024 van 14:30u tot 17:00u

Spreker: Steven De Baere

Deze activiteit is helaas afgelopen.

Ontdek alle activiteiten