Workshop fermenteren door VELT

Georganiseerd door ZELZATE

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Claudine Verbeeck

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival.
Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert.
Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie.
Je leert over twee soorten van fermentatie; droge en natte fermentatie. Na een stukje theorie , ga je zelf aan de slag met een groente van dit seizoen.
Je gaat naar huis met een pot groenten die je thuis rustig verder laat fermenteren tot je het kunt eten. Verder neem je tal van tips mee naar huis.



individuele inschrijving

23 april 2026 van 14:00u tot 17:00u

Spreker: Lieve Ferdinande

inschrijving met partner

23 april 2026 van 14:00u tot 17:00u

Spreker: Lieve Ferdinande

ZELZATE heeft de inschrijvingen niet opengesteld. Neem contact op met Claudine Verbeeck voor meer informatie.