Workshop lactofermenteren

Georganiseerd door BRUSSEL

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Julie Fueyo

Leer je groenten fermenteren met Fermenthings
Fermenteren is het gecontroleerd laten “rotten” van groenten, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken, maar ook een nieuwe smaak te geven. Denk aan bier, brood, wijn, zuurkool, yoghurt, boter, kaas en zure room, maar ook vanille, koffie, thee, chocola, droge worst, tabasco, sojasaus: allemaal gefermenteerde producten.
In deze workshop bij Fermenthings gaan we zelf groenten fermenteren. En dat is niet alleen veilig en leuk, maar ook veel eenvoudiger dan je zou denken. Aan het einde van de workshop vertrekt elke deelneemster met een bokaal zelf gefermenteerde groenten. En thuis kan je dan zelf deze zero waste techniek toepassen om groenten te bewaren.
Over Fermenthings
Fermenthings is een groep mensen die geboeid zijn door circulaire fermentatie. Al zes jaar experimenteren ze en onderzoeken ze wat mogelijk is met fermentatie. Zo maken ze zelf cider, natuurlijke wijn, ambachtelijk bier, kombucha, miso, warme sauzen, Kimchi, zuurdesembrood, koffie en nog veel meer.
Hun producten zijn te koop in het winkeltje van het Fermentatielab, gevestigd in het duurzaam dorp van Be-Here vlakbij Tour & Taxis in Laken. Daar organiseren ze ook allerlei workshops. Naast groenten fermenteren kan je er bvb. zelf azijn, kombucha of sauzen leren maken.

Bereikbaarheid:
Metro : lijn 6, Pannenhuis  (600m)
Bus: 46, 86, 88, halte Poesjkin ( 300m)
Tram : 62,93, halte Maria-Christina (300m)
Workshop lactofermenteren met Fermenthings
21 februari
Stipt beginnen: 19u tot 21u30
Locatie: Be-Here, Dieudonné Lefèvrestraat 4, 1020 Laeken

Je kan je inschrijven voor deze activiteit tot 14-02-24.

Foto van de website van Fermentings






Workshop lactofermenteren

21 februari 2025 van 19:00u tot 21:30u

Je kan je inschrijven voor deze activiteit tot 15-02-2025.

Inschrijven

Sessies en gegevens
Betaling
Ontvangstbevestiging

Overzicht