Nationale Cultuurdag meerSTEMmig - 17 oktober

Meerdere stemmen, perspectieven en meningen komen bij Markant en Best Pittig rijkelijk aan bod. Tijdens onze Nationale Cultuurdag op 17 oktober is dat niet anders. Zij het door op te komen voor waar je in gelooft of om te ontroeren met prachtig gezang; de stem is een krachtig medium van onschatbare waarde. Klaar om te luisteren?

11u - 12u30

"Ik zal alles verdragen, ook mezelf"
Lezing door Kristien Hemmerechts

Auteur Kristien Hemmerechts werd al lang voor “Het verhaal van Vlaanderen” gebeten door de geschiedenismicrobe. Recent pluisde ze vier sterke verhalen uit die een levendig beeld geven van de situatie tijdens WOII en de jaren nadien. In deze lezing behandelt ze het leven van twee mannen en twee vrouwen die de oorlog meemaakten, hun aanpak, de genderverschillen en -verwachtingen, en dat op basis van hun dagboeken. Of hoe de lijn tussen verzet en collaboratie niet altijd even zwart-wit was.

14u30 - 16u

Muze of maakster?
Concert door Astrid Stockman

Pianiste en sopraan Astrid Stockman timmerde eigenzinnig aan haar muzikale pad om klassieke muziek tot bij het publiek te krijgen. Voor de Nationale Cultuurdag strijkt ze neer in ’t Gildhof met een scala aan muziek vanuit vrouwelijk perspectief. Onder begeleiding van haar piano brengt ze liederen van Edith Piaf, Vera Lynn tot Yasmine… en enkele klassieke stukken. Niet langer de stille muze, maar krachtige stemmen van vrouwen die stuk voor stuk de maker van hun eigen verhaal zijn.

Je hoort het: onze Nationale Cultuurdag in Tielt belooft wederom een markante topdag te worden. Graag tot dan!

Praktische informatie

Dinsdag 17 oktoberCultuurcentrum Gildhof 
Sint-Michielstraat 9, 8700 Tielt

Dagprogramma
10u - 16u
Prijs: €55 incl. welkomstdrankje + één koffiekoek, lunch (soep + kippenfilet met champignonsaus, verse frietjes en een slaatje of vegetarische risotto) met koffie
Vervoer van en naar Shamrock is inbegrepen in de prijs

Avondvoorstelling
door Astrid Stockman met
alternatief programma
19u30 – 23u
Prijs: €25 incl. drankje
Partners welkom

Inschrijven vóór 10 oktober.

TIP: vraag zeker eens na bij je afdeling of er bussen ingeschakeld worden richting Tielt. Zo kan je je onbezorgd en gezellig samen verplaatsen!

Cultuurdag veelstemmig2
Kristien Hemmerechts - Credits: Diana Putters
Cultuurdag veelstemmig3
Astrid Stockman