Een kerstverhaal

Het is het verhaal van Marie en Marianne, 2 dames die lid zijn van Markant Druivenstreek. Ze leerden mekaar kennen tijdens de activiteiten die maandelijks worden georganiseerd. We zijn ten tijde de herfst in 2023. In de verte komt Marie gewandeld terwijl Marianne van de andere kant van het dorp komt gefietst. Ze komen samen toe in het centrum van Hoeilaart waar ze mekaar heel hartelijk groeten.

Kopie van header grimbergen42

“Wie da we hier hebben, ons Marianne, en hoe ist ermee? Dat is geleden van toen we mekaar zagen op het feest van 25 jaar Markant bij Druiven Dewit in Overijse. Spijt dat het seizoen gedaan is hé, want die druiven zijn echte pareltjes om op te eten. Nu is het terug wachten tot juli zeker?” “Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens de rondleiding toch wat heb bijgeleerd van de uitleg van Philip Dewit. Ik vond het alvast een heel interessante avond met weer leuke nieuwe kennismakingen.” “Hoe gaat het ermee? Op wandel?”

Marianne was het er volledig mee eens. Lekkere hapjes en drankjes en een leuk cadeau dat iedereen had gekregen. Het Markant zakje doet zeker dienst om te gaan shoppen. “Wel” zegt Marianne “ Goed hoor, het regent niet, dus maak ik er van gebruik om een paar boodschappen te doen.” “De feestdagen komen er aan en het is tijd om wat kadootjes te kopen”. “Heb jij al je kadootjes al gekocht Marie?”

Marie kijkt bedenkelijk en knikte nee. “Nee” zegt Marie “ik stel dat altijd uit tot de laatste minuut maar meestal lukt het me wel om nog voor iedereen iets te vinden, het zijn geen moeilijke mensen waar ik iets voor koop” lachte ze. “En daarbij, ik koop lokaal en moet dus maar een paar winkels doen om alles te hebben.”

Dan kwam ineens Marie op een idee. “Zeg Marianne, heb je geen zin in een koffietje? Ik trakteer. Laten we tot bij Eponine gaan, in de Commerce, ze hebben daar ook heel goeie dessertjes. Zo kunnen we wat bijbabbelen en misschien wat tips uitwisselen?”

Zo gezegd, zo gedaan. Samen stappen ze binnen in De Commerce en krijgen een tafeltje aangewezen. Het is er zoals steeds heel gemoedelijk en ze zetten het gesprek van de zoektocht naar de cadeautjes verder.

“Een cadeautje dat altijd succes heeft is een cadeaubon” zegt Marianne, “dan kopen ze ermee wat ze willen”. “Ja natuurlijk” bevestigt Marie “dat is zeker waar, maar toch is dat het laatste dat ik zou kopen. Als ik echt niet vind wat ik zoek, dan pas koop ik een cadeaubon.”

“Onlangs was het mijn kleinzoon zijn verjaardag en ik had gezien op de facebookpagina van Duckwing Outdoor, bij Tanja en Frank, dat ze een workshop pyrografie gaven en had ons ingeschreven. Het was een leuke namiddag en hij heeft zijn kunstwerkje mee naar huis kunnen nemen. Zo fier dat hij was, hij liet het onmiddellijk zien aan zijn ouders. Ook ideaal om zo een activiteit in de buitenlucht te doen, dat die gasten eens frisse lucht halen ipv altijd achter hun scherm te zitten. En Marianne? Is dat niets voor u om met uw kinderen te doen? Je kan je binnenkort inschrijven voor een volgende activiteit. Ik heb gezien dat ze op 29 november een workshop kerstpyrografie organiseren en op 3 december een workshop Zweedse Fakkel maken. En wij als Markant leden krijgen 10 € korting, dan is het maar 39€ ipv 49 € en je krijgt er ook nog een drankje bij. Een ideaal moment om zelf een origineel cadeau te maken. Wat denk je Marianne?”

Marie en Marianne genieten nog van hun koffietje en beseffen dat het tijd is om af te rekenen. Terwijl ze betalen, vertelt Eponine hun dat ze met de feestdagen kunnen genieten van de voordelen van Markant lid te zijn. Ze worden getrakteerd op een koffie of thee bij een lunch of diner, en dat ze ook 5 euro korting krijgen als ze de take away kerst- of nieuwjaarsmenu bestellen, telkens op vertoon van hun lidkaart Dit is een heel mooi voordeel voor alle Markant leden. De dames beslissen om in december dan zeker nog eens langs te komen want ze komen hier graag. Het is er gezellig en ook heel lekker om te eten. Eponine heeft altijd wel speciale gerechten op haar kaart waarmee ze scoort bij haar klanten.

Marianne neemt haar fiets en rijdt richting Overijse waar ze afspraak heeft met Rani van Ranicure. Ze is altijd blij als ze haar nagels kan laten verzorgen door deze lieve jongedame. Rani heeft heel veel inspiratie en verzorgt de nagels zoals de beste. Ook krijg je er altijd een leuke babbel en lach bij. Ze heeft een heel assortiment aan kleurtjes in huis en maakt er echte kunstwerkjes van. Marianne laat zich verwennen en laat zich vertellen dat bij haar volgende afspraak in december, ze als Markant-lid een korting krijgt van 10%. Marianne krijgt in december ook een klein cadeautje als vaste klant. Rani weet maar al te goed hoe ze haar klanten moet verwennen.

Fier kijkend naar haar nieuwe nagels loopt Marianne de zaak uit en wandelt ze naar Stefanie Vanweddingen van Beauty Center Stefanie om haar volgende afspraak vast te leggen tijdens deze eindejaarsperiode.
Ze heeft ondervonden dat het best is om goed op tijd te zijn voor een afspraak te maken voor een gelaatsverzorging en pedicure.
Ook zal Marianne in december haar keuze maken uit de talrijke mooie kerstcadeaus die Stefanie samenstelt. Ze profiteert er nu ook van omdat ze 10% korting krijgt als Markant lid en dat is altijd welkom natuurlijk. Ze voorziet dan wel dat ze met de auto zal komen om alles netjes te kunnen meenemen. Nadat ze de afspraken hebben vastgelegd en babbelen ze nog even over hoe leuk het is om lid van Markant te zijn, leuke activiteiten en achteraf nog bijbabbelen met een drankje. Stefanie nodigt Marianne ook uit om eker langs te komen tijdens de Kerstmarkt in Hoeilaart op 15-16-17 december want daar staat ze al vele jaren met haar unieke collectie kerstgeschenken.

Marie was ondertussen binnengestapt bij Insucover om een check-up te doen van haar verzekeringen, zoals hun pensioensparen, brandpolis, enz.
Ze kreeg een lekker koffietje aangeboden en samen met Gudrun Middernacht bespreekt ze wat zeker belangrijk is. De winter nadert en veel ongevallen gebeuren door uit te schuiven op gladde wegen of ook tijdens een ski-ongeval en die kosten kunnen wel serieus oplopen dus is het zeker geen overbodige luxe om hier goed voor verzekerd te zijn. Dus was het zeker een heel goed plan om samen de polissen te overlopen en te zien dat Marie goed is verzekerd


Het verhaal van Marie en Marianne gaat verder in Tervuren. Ze spraken af om een wandelingetje te doen in het park . Marianne moest even bij Ann Pattyn van Argenta Tervuren langsgaan om de documenten af te geven want ze had beslist om voor haar jongste zoon ook een spaarrekening te openen want ze had, tijdens haar vorig bezoek, heel goeie tips gekregen om nog meer aan beleggen te doen. Marianne vertelde aan Marie hoe ze vorige afspraak helemaal onder de indruk was van de professionele maar vooral persoonlijke anapak van Ann om haar alles tot in de puntjes en op maat uit te leggen. Ze stond versteld dat Argenta meer was dan een bank en dat ze bij Ann met al haar vragen terecht kon over bankieren, lenen, sparen, beleggen en verzekeren.

Tijdens de wandeling vertelde Marie dat ze onlangs nog naar Lisette Maes van Edelweiss-Reiki was geweest. Lisette heeft haar zaak in Rijmenam maar zij woonde

vroeger in Overijse. Ze is Reiki behandelaar en ook leerkracht en je kan bij haar terecht voor voetreflexologie. Het was in de tijd dat ik zo gespannen was door mijn werk en ik niet goed wist hoe ik daar kon vanaf geraken en toen ik ze tegen kwam op een Markant avond stelde ze me voor om eens langs te gaan bij haar. Met als resultaat dat ik na 3 keer terug het gevoel had dat ik de wereld aankon. Ik ben fan! In de kerstvakantie organiseert ze zelfs een 2-daagse cursus met als leidraad de Reiki-principes.

“Oh zegt Marianne, dat wist ik niet, dit vind ik wel interessant”. Wie heeft er nu geen stress? Ze waren het over eens dat deze alternatieve geneeskunde een manier is waarmee heel veel mensen worden geholpen. Meer en meer mensen zoeken naar deze alternatieven maar zijn onvoldoende gekend. Marianne had dus weer wat bijgeleerd. Marie vertelde over Eliane Roofthooft van Lovinglightcenter, ze kan haar absoluut aanraden en is heel zachtaardig en helpt je waar ze kan. Ik hoorde van iemand die een afspraak had gemaakt voor een Kobido massage bij haar en eerst dacht af te zeggen omdat ze een migraine aanval had maar is dan toch geweest want na deze massage (nek-schouders-gelaat en hoofd) was haar migraine weg. Bij haar worden de Markant leden ook weer extra in de watten gelegd. Ze verwent je met een handmassage aansluitend na elke behandeling van voetreflexologie, reiki of klankmassage, maar je moet wel zeggen dat je lid bent van Markant zodat ze hier tijd voor kan bijboeken in haar agenda.

Bij het naar huis rijden zien ze onderweg een heel mooie poes de straat oversteken , ze waren beiden geschrokken omdat ze dachten dat de poes wel zou terugkeren i.p.v. over te steken. Dat bracht het gesprek naar de Instagram post van Kelly van The Pet Coach. Kelly post altijd leuke tips over katten. Zoals deze week: wat met je poes tijdens de Kerstdagen, katten kunnen dan al eens uit hun normale doen zijn. Ze ervaren meer stress met al het volk dat dan over de vloer komt. Laat staan de leuke uitdaging voor je kat en de kerstboom. Ook de lekkere voorbereidingen zijn dikwijls een extra aantrekpunt voor je huisdier.
Menige mensen zitten dan met de handen in de haren maar Kelly weet raad. En als cadeau voor de Markante dames geeft ze een mooie korting van 50% als je een adviesgesprek boekt wat alvast goed meegenomen is. Ook kan je zo een gesprek als cadeau schenken. Dus weer een tip voor onder de kerstboom.

Marie en Marianne zien mekaar terug bij Eponine en Marianne had direkt iets te vertellen, ze had vorige week iets heel bijzonder meegemaakt.
Haar buren waren in onenigheid geraakt en ze konden het echt niet meer met elkaar vinden, maar ineens bedacht Marianne dat ze wel iemand kende die hun zou kunnen helpen.
Ze belde naar Ann Wilsens van www.ReconnectToday.eu en vroeg raad. Ze had Ann gesproken op een avond van Markant maar wist toen niet dat haar gegevens snel van pas zouden komen.
Tijdens het telefoongesprek was Marianne al opgelucht dat Ann zeker kon helpen. Ze gaf de gegevens door aan haar buur Marc, hij wou dit dan toch proberen om zo samen een oplossing te vinden en ging haar opbellen.
Ann is bemiddelaar in burgerlijke zaken, handelszaken, familiale en sociale zaken en ze is advocaat aan de balie in Leuven. Ze gelooft erin met een goed en constructief gesprek er al veel kan opgelost worden.

Een cadeau dat iedereen aan zichzelf kan geven is een sessie ademen. Sophie Vercammen van Vitalitybuilders leert iedereen om bewuster en spaarzamer om te gaan met zijn/haar ademhaling. Dit heeft een invloed op je dagelijkse leven. Ze neemt je mee op pad naar een bewustere en gezondere wereld en brengt een evenwicht in onze gezondheid. Ook kinderen zijn bij haar welkom en is zeker een idee om als teambuilding te doen. Zo zalig in het Zoniënwoud, de ideale plek om je longen te vullen.

We naderen de kerstdagen en het is tijd om een nieuwe outfit te kiezen. Marie en Marianne gaan samen shoppen. Ze spreken af bij Marina van Pretty Woman Fashion in Overijse en ze worden zoals steeds warm onthaald. Marina staat hun met raad en daad bij en doet een paar voorstellen, waarna Marie onder de indruk was van de combinaties en eerst met twijfel wou passen maar het uiteindelijk toch een goeie match vond. Ze gingen elk met 2 outfits naar huis , zeker na de 10% korting die ze kregen omdat ze lid zijn van Markant. Het is er altijd leuk om te shoppen en er is altijd keuze genoeg.Marie neemt ook ineens een leuk cadeautje mee voor haar schoondochter, een sjaal met bijpassende handschoenen. En voor haar dochter een mooie handtas. Voila, dat is dan ook geregeld.

Marie dacht er ook nog aan om pannenkoeken te bestellen bij Patricia, zij bakt nog steeds haar befaamde pannenkoeken om mee te nemen. Handig als je zo een feestje geeft en geen tijd hebt om in de keuken te staan bakken. Ze besteld er gewone en ook met appeltjes. Die warmt ze dan snel op als het bezoek er is. Net alsof ze vers gebakken zijn. Ze geeft een korting van 10% aan Markante leden en dat is altijd goed meegenomen. Patricia heeft ook wel een heel uniek concept. Ze bakt bij mensen thuis de pannenkoeken voor verjaardagsfeestjes of op events om klanten te verwennen

Banner kerstverhaal

Hopelijk hebben jullie er van genoten.

We zetten zo met plezier onze onderneemsters in de kijker en hopen dat jullie mee met ons lokaal je inkopen zal doen. Voor onze leden zijn er natuurlijk heel veel voordelen aan verbonden.