50x meer lunchen zonder brood

Deel artikel

Goedgevulde soepen, lekkere wraps, tortilla’s vol groenten en andere gerechten, stevig en licht, warm en koud. Van rodebietenwraps met cottagecheese, avocado, puntpaprika en kikkererwten, lauwwarme couscoussalade met granaatappel en een omelet met paprika en paddenstoelen tot pompoengembersoep. De gezonde, voedzame en snelle recepten in '50x meer lunchen zonder brood' geven je genoeg energie voor de hele middag!

Jennifer en Sven zijn de oprichters van Voedzaamensnel.nl, een van de eerste en meest populaire gezonde foodplatforms van Nederland.

We geven al twee recepten mee.

Tussenbeeld recepten markantmagazine 222

Pompoengembersoep

INGREDIËNTEN voor 4 tot 6 porties

2 BIOLOGISCHE POMPOENEN
3 WORTELEN (200 GR)
20 GR VERSE GEMBERWORTEL
OLIJFOLIE, OM IN TE BAKKEN
2 TL KOMIJNPOEDER
2 EL OLIJFOLIE
1 L KOKEND WATER
20 GR BOUILLONPOEDER
400 ML KOKOSMELK
2 EL NATUURAZIJN
ZOUT


BEREIDING

1. Snijd de pompoenen doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
2. Snijd de wortelen in plakjes.
3. Schil de gemberwortel en snijd hem klein.
4. Zet een soeppan op middelhoog vuur, doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de pompoen en de wortel 5 -10 minuten.
5. Voeg de gember en het komijnpoeder toe en schep alles om.
6. Voeg vervolgens het kokende water en het bouillonpoeder toe.
7. Draai het vuur laag en kook de soep 20 minuten.
8. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de kokosmelk erdoorheen.
9. Breng de soep op smaak met de azijn en een beetje zout.

Tip: Voeg geroosterde pompoenpitten toe.

Tussenbeeld recepten markantmagazine 22

Lauwwarme couscoussalade met granaatappel

INGREDIËNTEN voor 1 persoon

60 GR SPINAZIE
60 GR VOLKOREN COUSCOUS
60 ML KOKEND WATER
½ EL EXTRA VERGINE OLIJFOLIE
½ GROENE APPEL
75 GR GRANAATAPPELPITJES
30 GR AMANDELEN
50 GR FETA

VOOR DE DRESSING
1 TL ZA’ATAR
GROF ZEEZOUT
1 EL GRANAATAPPELSAP (VAN DE GRANAATAPPELPITJES)
1 EL EXTRA VERGINE OLIJFOLIE

BEREIDING
1. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
2. Snijd de spinazie grof, doe hem in een kom en meng met de dressing.
3. Doe de couscous in een andere kom, voeg het kokende water en de olijfolie toe en dek de kom af.
4. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes.
5. Roer de couscous los met een vork en meng hem met de gemarineerde spinazie, de granaatappelpitjes, de appel en de amandelen.
6. Verkruimel de feta over de salade.

Za’atar is een heerlijke, frisse kruidenmelange volgens Libanees recept. Het is een mix van wilde tijm, sumak en sesamzaad.
Za’atar is ook lekker op gegrilde bloemkool uit de oven, door een couscoussalade of, gemengd met olijfolie, op gegrild fruit van de barbecue.

50x meer lunchen zonder brood - Snelle salades, soepen & wraps van Jennifer en Sven
Voedzaam & Snel, € 17,50, Kosmos Uitgevers

Markantmagazine sept 20229

WIN hier een boek!
We mochten vijf exemplaren weggegeven.
Dit zijn de winnaars: Hilde Van De Sande, Mieke Bultinck, Katrien Everaert, Greet Aspelagh en Bieke Dewijspelaere.