Boekentip: De jongen, de mol, de vos en het paard.

In ‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Win een boek.

Deel artikel

Een boek over hoop, moed en liefde!

‘Dus jullie weten alles over me?’ vroeg de jongen. ‘Zeker,’ antwoordde het paard.
‘En jullie houden nog steeds van me?’ ‘We houden juist nog meer van je.’

In ‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt. De illustraties zijn gebaseerd op de BBC-animatiefilm van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Het verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin vanuit het origineel ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse – The Animated Story’. Een prachtig verhaal dat ons allemaal thuis brengt.

Sommige boeken weten je direct te raken, omdat ze appelleren aan een dieper levensgevoel. Dit is zo’n boek, vol levenswijsheden die iedereen herkent. Het verhaal ontroerde al honderdduizenden lezers, van jong tot oud. Inmiddels zijn er meer dan 550.000 exemplaren in Nederland en België verkocht en de titel staat sinds verschijning non-stop in de bestsellerlijsten. Het boek is in 44 landen vertaald, en wereldwijd zijn er al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.

Over de auteur: Charlie Mackesy werd geboren tijdens een ijskoude winter in Engeland. Hij heeft nooit een kunstopleiding gevolgd, maar trok in Amerika een tijd op met een portretschilder die hem alles leerde over anatomie. Mackesy begon zijn carrière als cartoonist voor 'The Spectator' en illustreerde diverse boeken. Daarna werden zijn illustraties en kunstwerken geëxposeerd in kunstgaleries. Charlie heeft genoten van het maken van 'De jongen, de mol, de vos en het paard' en leeft graag in hun wereld.

De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal van Charlie Mackesy, KokBoekencentrum, € 24,99

We mochten drie exemplaren van dit boek wegschenken. De wedstrijd is afgelopen, de winnaars kregen van ons een seintje.

Markantmagazine dec 20223