Engageer je je mee voor onderneemsters wereldwijd?

Je stempel drukken op activiteiten voor Markant, een blik achter de schermen van de WOMED Award Zuid, Markant-leden warm maken voor onze ngo Trias … Het is maar een greep uit de leuke activiteiten van de werkgroep Markant voor Trias. Iets voor jou? Word dan lid van de werkgroep! Of weet je het nog niet? Lees hieronder snel verder.

Tekst: Esther Proesmans
Foto’s: Trias

Deel artikel

Hoe Trias en Markant samenwerken

Vrouwen aanmoedigen om als onderneemsters hun talent te ontplooien. Daar zijn Markant en Trias elke dag mee bezig. Als internationale ngo versterkt Trias wereldwijd ondernemende mensen met bedrijfsadvies, microkredieten en opleidingen.

Sinds 2005 reiken Markant en Trias om de twee jaar de WOMED Award Zuid uit aan een straffe ondernemende vrouw uit een land waar Trias actief is. In 2024 gaat de WOMED Award Zuid naar een Filipijnse onderneemster. Wist je dat de werkgroep Markant voor Trias zich mee inzet om die awardshow te organiseren?

“De werkgroep speelt een belangrijke rol in de samenwerking tussen Markant en Trias, en dan vooral bij de voorbereiding van de WOMED Award Zuid. De werkgroepleden organiseren mee de uitwisseling van de 3 finalistes naar België. En dat is een bijzondere ervaring”, aldus Ine Lippens van Trias.

Markantmagazine juli 202338
Leden van de werkgroep met de finalistes van de WOMED Award Zuid 2022 zijn samen op stap in Brussel.

Lid zijn van de werkgroep, dat is …

  • mee de WOMED Award Zuid organiseren
  • als eerste op de hoogte zijn van activiteiten van Trias
  • je stempel drukken op activiteiten van Trias voor Markant-afdelingen
  • fondsenwervende acties op poten zetten
Markantmagazine juli 202327
Foto: Trias
Markantmagazine juli 202325
Marjan Saelens, lid van Markant en de werkgroep Markant voor Trias

De werkgroep is een klankbord voor aanbod van Trias. De werkgroepleden brainstormen over concepten, leuke thema’s en vormen, werken die uit of passen aanbod van Trias aan voor Markant-afdelingen.

Ze maken leden van Markant warm voor Trias en haar projecten, ze zijn dus sterke ambassadeurs van Trias! De werkgroep wil in de toekomst de Markant-afdelingen en -leden nog enthousiaster maken voor Trias.

“Na een inleefreis naar El Salvador in 2017 sloot ik mij aan bij de werkgroep Markant voor Trias. Daar werken we interessante, leuke workshops uit zoals de mocktailworkshop van Trias ‘Oeganda in de Mix’. Zo proberen we Markant-leden warm te maken om zich mee in te zetten voor ondernemende vrouwen wereldwijd!” Marjan Saelens, lid van Markant en de werkgroep Markant voor Trias

Markantmagazine juli 202328

Iets voor jou? Word lid van de werkgroep

Zin om mee je schouders te zetten onder de WOMED Award Zuid en je engagement voor Trias te tonen? Word dan lid van de werkgroep! Stuur een mailtje naar Lisa De Witte.