Filmtips voor kinderen in de Kerstperiode

De komende kerstperiode komen een aantal interessante Europese animatiefilms speciaal voor kinderen in onze zalen uit zoals ‘Icarus’ en ‘Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland'.

Deel artikel

Markantmagazine dec 202223

Icarus

Met de debuutfilm van Carlo Vogele duiken we in de wereld van de Griekse mythologie waarin Icarus samen met zijn vader Daedalus gevangen zit op het eiland Kreta onder het bewind van de wrede koning Minos. Vogele geeft het gekende verhaal van een ongewone vriendschap tussen de jonge Icarus en het mysterieuze wezen met de stierenkop, Minotaurus, weer. Minotaurus leeft opgesloten in het gigantische paleis van Minos. Wanneer de koning de bijzondere relatie tussen de twee te weten komt, besluit hij om het wezen op te sluiten in een ondoordringbaar labyrint om hem in een later stadium te laten doden. Dit kan Icarus niet laten gebeuren en hij zet alles op het spel om zijn vriend te redden. Hoewel het verhaal en zijn afloop natuurlijk gekend zijn, blijft deze speelse animatiefilm uiterst genietbaar door de combinatie van zachte kleuren en een vlot verteltempo. Je hoeft ook geen kenner te zijn van de Griekse mythologieën om het verhaal te kunnen volgen. In tegenstelling tot veel moderne animatiefilms is de toon relatief ernstig wat het eindresultaat uitermate ten goede komt want zonder de aanwezigheid van domme grappen of schreeuwerige songteksten voel je ook het respect van de cineast voor de oorspronkelijke teksten.

Met zijn debuutfilm is Vogele erin geslaagd om deze klassieker uit de literatuur nieuw leven in te blazen via de bioscoop waarbij je duidelijk merkt dat hij het jongere filmpubliek wil verwennen met een rollercoaster aan avonturen uit de Griekse oudheid.

Icarus - Nu in de zalen.
Trailer: https://youtu.be/99EmaVlWrrQ

Dankzij Jeugdfilm.be mogen we 5 x 2 tickets weggeven.
Doe mee aan onderstaande wedstrijd en win een duo-ticket.

De wedstrijd is afgelopen. De winnaars werden persoonlijk verwittigd.

Markantmagazine dec 202224
Markantmagazine dec 202225

Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland

De onzekere beer Ernest en de eeuwig dappere muis Célestine verschenen een eerste maal in 2012 in een film en deze werd genomineerd voor een Oscar. In dit nieuwe avontuur gaan ze op zoek naar Brabbelland om de defecte viool van Ernest te herstellen. Er is echter iets heel vreemds aan de hand met het geboorteland van Ernest. Zo mogen er slechts enkele noten gespeeld worden waarbij in de realiteit het maken van muziek gewoon verboden is. De toon van hun tocht is luchtig en is een ode aan de kracht van de factor ‘fantasie’ in een verhaal. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe Brabbelland wordt voorgesteld aan de kijker; met een maffe verzetsbeweging en de eeuwig aanwezige politie. Dit gebeurt vooral via een prachtig kleurenpalet en de humor want Ernest en Célestine zijn elkaars tegenpolen.

De makers Jean-Christophe Roger en Julien Chheng weten je onder te dompelen in een wereld waarin alles kan en mag met dit onweerstaanbare duo. Pluspunt is bovendien dat deze productie op verschillende niveaus werkt, zowel voor kinderen als voor volwassenen.’ Ernest en Célestine: op avontuur in Brabbelland’ is kortom een avontuur van amper tachtig minuten dat je niet mag missen in de kerstvakantie.

Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland, vanaf woensdag 21 december in de zalen
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PYpehL8jgSM

Dankzij Cinéart mogen we 10 x 2 tickets weggeven.
Doe mee aan onderstaande wedstrijd en win een duo-ticket.

De wedstrijd is afgelopen. De winnaars werden persoonlijk verwittigd.

Markantmagazine dec 202241