Markant vzw plant 1.200 bomen. Een Markant Bos voor een duurzame toekomst.

Markant vzw lanceerde in oktober een actie onder haar leden voor de aankoop van bomen. Er werden maar liefst 1.200 bomen aangekocht. “Dit is een heel Markant Bos”, zegt een trotse voorzitter Gudrun Verschuere. “We bouwen met onze vereniging graag mee aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.”

Deel artikel

“Klimaat en milieu zijn vandaag niet meer weg te denken uit de dagelijkse actualiteit. En hoe groots deze thematiek ook is, iedereen kan zeker en vast een steentje verleggen in de rivier”, aldus voorzitter Gudrun Verschuere.

Zo wilde ook Markant vzw graag haar bijdrage leveren en sloeg het de handen in elkaar met Womed Award-finaliste Sarah Parent en GoForest. Samen koesterden we de droom om een heus bos aan te planten en daarvoor deden we een beroep op het hele markante netwerk.

De respons was overweldigend. Mensen kochten een boom voor vrienden, kennissen, kinderen en kleinkinderen. Zo kwamen we tot een duizelingwekkend aantal van 1.200 bomen. Van een Markant bos gesproken ...

De bomen worden deze winter nog aangeplant in Sint-Pieters-Leeuw, Vlaams-Brabant. De bomen die geplant worden zijn voornamelijk populieren, met daarnaast een onderlaag van wilg, els en zomereik. Dit sluit aan bij de natuurlijke vegetatie van het gebied.

Iedereen die een boom kocht, het bericht deelde, andere aanmoedigde om één of meerdere bomen te kopen, bedankt!