Deel artikel

Hoe ben je gestart?

De liefde voor mode is me eigenlijk al van kleins af aan meegegeven. Mijn mama startte de winkel toen ik 3 jaar was - dus 30 jaar geleden - en je kon me er dan ook vaak in terugvinden. De verschillende collecties, de klanten, de verkoop… alles interesseerde mij. Met één duidelijk regel: Je moet eerlijk blijven. Als het niet past of mooi is, moet je het zeggen. Dat is dan ook de basisregel van het huis 😊. Ik hou er zelf niet van als mij iets wordt opgedrongen. Dus ik behandel al mijn klanten zoals ik zelf wil behandeld worden. Acht jaar geleden ben ik afgestudeerd en toen moest ik kiezen: wordt het de winkel of ga ik een andere richting uit. Lang heb ik niet getwijfeld hoor. Ik ging voor mijn grote liefde.

De liefde voor mijn klanten is heel groot. Ik merk dat ik soms emotioneel verbonden raak met klanten. We hebben al samen veel gelachen, maar ook gehuild bij verlies of ziekte. Dat vind ik soms nog het mooiste. Ik heb klanten die soms even binnenkomen en gewoon hun verhaal komen vertellen zonder dat het om de kleding gaat.

Wat is je grootste uitdaging als lokale handelszaak?

Ik zie het absoluut niet als een uitdaging maar als een drijfveer. Als de winkel het goed doet, dan zorgt dit voor een fijn watervalsysteem. Dan heeft alles rondom mij het ook goed: mijn team, dochter, familie, andere winkelzaken en ook de horeca. Die laatste twee klinken misschien wat vreemd maar ik stuur dagelijks verschillende mensen door voor schoenen, juwelen, handtassen en om iets lekkers te gaan eten of drinken. Mijn klanten zijn echte levensgenieters en kopen graag lokaal. Bilzen staat dan ook bekend voor zijn klantvriendelijkheid, omdat hier overal de zaakvoerder zelf betrokken is in de winkel.

Waarom ben je lid geworden van Markant?

Écht, fysiek contact hebben met mensen en ideeën. Het uitwisselen van meningen en gevoelens. Dat is waar ik energie van krijg en dus heel graag deel van wil uitmaken.

Als markante leden bij jou langskomen, krijgen ze dan een extraatje?

Ja zeker! Ze krijgen rechtstreeks 5% korting én worden geholpen door mezelf of mijn fantastische team. Bij ons krijg je het juiste én eerlijke advies voor de juiste outfit, vanaf maat 40 tem 52. Klanten kunnen kiezen uit een geweldig uitgebreide keuze van diverse merken. We focussen de laatste jaren vooral op de Belgische merken, omdat we ook best trots mogen zijn op al die prachtige creaties die elk seizoen worden gemaakt door onze Belgische ontwerpers.

Meer weten over Charlotte en haar winkel: https://charlottebilzen.be/