Deel artikel

Markantmagazine december 2023 deel 211
Markantmagazine december 2023 deel 210
Markantmagazine december 2023 deel 212

Markante Zaak in de kijker: Kaazus

Hoe en wanneer zijn jullie gestart?
Naast onze job als leerkracht hebben mijn zus Sarah en ik er altijd van gedroomd om een eigen zaak te starten, waarbij we allerlei lekkers kunnen aanbieden en een glimlach op het gezicht van de klanten kunnen toveren. Onze kaaswinkel 'Kaazus' is op 4 september 2021 geopend.

Wat is jullie grootste uitdaging als ondernemers?
We bieden in onze winkel kwalitatieve, maar dus ook duurdere producten aan. Als lokale, kleine zaak is het wel opboksen tegen de sterke prijzen van de grootwarenhuizen die toch wel talrijk aanwezig zijn in Bilzen.

Waar krijgen jullie energie van als ondernemer?
Uiteraard van tevreden klanten! Mensen laten genieten van een lekkere kaasschotel, een kwalitatief wijntje of blij maken met een lekker en mooi cadeaupakket.

Zeten jullie in op duurzaamheid?

We proberen zoveel mogelijk papieren of kartonnen verpakkingen te gebruiken. Gelukkig zijn er heel wat klanten die een draagtas bij zich hebben of hun zakje van bij ons verschillende keren gebruiken. Wanneer we kaasschotels maken, gebruiken we houten planken waar de klanten een waarborg voor dienen te betalen. Op die manier kunnen we ons materiaal hergebruiken.

Dit is de eindejaarsperiode. Dat wil zeggen extra druk. Hoe pakken jullie dat aan? 
We proberen goed onze focus te houden en we weten dat de maand december nu eenmaal een stuk intensiever is dan de rest van het jaar. Maar daar zijn we heel dankbaar voor! We zien het aantal bestellingen elk jaar toenemen, dus dit kunnen we alleen maar toejuichen. We voorzien bovendien een speciale en exclusieve feestplank, ideaal om Kerst en Nieuwjaar feestelijk te vieren!

Waarom zijn jullie lid geworden van Markant?

Als startende zaak mochten wij ons verhaal en onze producten komen voorstellen op één van de Markant-bijeenkomsten. De fijne klik en de warme ontvangst zorgden ervoor dat we graag deel wilden uitmaken van de Markant-familie.

Een tip voor de startende ondernemer?

Omring jezelf met mensen die je helpen en ondersteunen in alle facetten van het ondernemingsverhaal. Geloof in jezelf en je product, je kan niet meer doen dan je best!Bedankt Joke en Sarah en veel succes! 

Meer info: www.kaazus.be