Markante Zaak in de kijker: Mod’arte

Francine Heirbaut is zaakvoerster van Mod'arte. We vroegen haar hoe het gaat.

Deel artikel

Hoe en wanneer ben je gestart?
Op Internationale Vrouwendag in 2020 heb ik Mod’arte opgestart. YES… één van mijn grote dromen werd gerealiseerd. En nog eens een jaar later heb ik mijn eigen Mod’arte STUDIO vlakbij het KMSKA geopend. Mod’arte is: ik wil mode tot kunst verheffen.

Ik ben decennia lang actief geweest in de HR-wereld (outplacement, leiderschapsontwikkeling en veranderingstrajecten) in middelgrote tot grote ondernemingen. Ik heb een opleiding in bedrijfsmanagement, kleur– en stijladvies en zang aan het conservatorium. Ik heb als lyrisch-dramatische sopraan steeds het creatieve en het artistieke gecombineerd met het bedrijfsleven.

Wat is je grootste uitdaging als ondernemer/zaak?
Mijn grootste uitdaging als ondernemer is balans vinden tussen het creatieve en het zakelijke.

Zet jij in op duurzaamheid met je zaak?
Duurzaamheid is een centraal thema in de drie pijlers van Mod’arte (workshops | personal styling | jurkencollectie).

In de workshop & personal styling toon ik hoe jij je talenten verbindt met je uitstraling. Het is je identiteit. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen als je kan uitstralen wie je bent. We zetten in op het hergebruiken van je eigen garderobe en kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Als je je goed voelt in je outfit, straal je dat uit. Ik ontwerp een capsulecollectie met 11 tijdloze en ‘one size fits all’-jurken. De jurken worden lokaal gemaakt. Ze zijn tijdloos en niet seizoengebonden. De stoffen zijn ‘overschotten’ van Belgische en Italiaanse designers. Iedere jurk is eenmalig vervaardigd in telkens een andere stof. Elke jurk is uniek, zoals elke vrouw uniek is!

Waar krijg jij energie van als ondernemer?
De samenwerking met nog andere vrouwelijke ondernemers die ik ontmoet in netwerken waaronder Artemis. Als "Styling Inspirator" help ik vrouwen hun identiteit, talenten en kwaliteiten zichtbaar te maken en grenzen te verleggen in styling. Ik laat zien hoe styling versterkend werkt om een blijvende eerste indruk te maken. Mijn grote missie is: ik wil vrouwen en ook mannen een podium geven en ze doen stralen.

Waarom ben je lid geworden van Markant?
Ik ben al verschillende jaren lid van Markant. Het blijft me boeien; de thema’s, de sprekers. Ik was zelf verschillende keren spreker voor Markant en Artemis. Wat zo bijzonder aan dit vrouwennetwerk is: zij geven en nemen. Een netwerk is pas vruchtbaar als je bereid bent je netwerk te delen. Markant is voortdurend in beweging dankzij een professionele equipe die steeds op zoek is naar vernieuwing

Een tip aan startende ondernemers?
Netwerken, netwerken, netwerken… ;-)

Bedankt Francine! 

Meer info over Mod'arte: Mod'arte | Style your first impression

Markantmagazine juli 202341
Markantmagazine juli 202342