Markante Zaak in de kijker: schoonheidsinstituut Cobelle in Hechtel

Suzy Coninx (54) is zaakvoerster van schoonheidsinstituut Cobelle in Hechtel. We vroegen haar hoe het gaat.

Deel artikel

Hoe en wanneer ben je gestart?

Ik ben in juli 2011 gestart met mijn zaak Cobelle, waar ik mijn beroep als schoonheidsspecialiste en medische pedicure uitoefen. Hiervoor heb ik (her)scholing in de zorgsector gedaan, waar mijn voorkeur uitging naar pedicure, schoonheidsspecialiste, esthetisch deskundige, harsen, massage, visagie, … . Daarvoor heb ik 20 jaar in de transportsector gewerkt.

Heb je een specialisatie?

Mijn stokpaardje is medische pedicure, dat is echt mijn ding. Elke nieuwe klant met pijn aan zijn of haar voeten is elke keer een nieuwe uitdaging. Verder maakt het me blij om zichtbare verbeteringen te kunnen boeken bij mensen met huidproblemen. Ook vind ik het fijn om mensen blij te maken met een gelaatsbehandeling waardoor ze met een verzorgd en verfrist gelaat voor de dag komen.

Wat is je grootste uitdaging als ondernemer/zaak?

Mijn uitdaging is up-to-date blijven bij de laatste nieuwe trends rond gelaatsverbeteringen (vooral acné, rosacea, pigment en huidveroudering). Er verandert veel op korte tijd wat betreft de verbetering van crèmes en serums. Ik school me voortdurend bij. Daarnaast is ook het werven van nieuwe klanten een uitdaging. Qua medische pedicure heb ik vooral oudere klanten, ik probeer ook jonge mensen te overtuigen dat dit voor hen belangrijk is.

Zet jij in op duurzaamheid met je zaak?

Absoluut! Ik probeer dit op verschillende manieren te doen. Ik heb geïnvesteerd in zonnepanelen en een warmtepomp, zo ben ik minder afhankelijk van de energieprijzen. Daarnaast doe ik mijn (vele) was met regenwater. Praktijkgericht maak ik gebruik van kwalitatieve producten en neem ik graag de nodige tijd voor mijn klanten met pijn om hun probleem/euvel op te lossen. Ook dat is voor mij duurzaamheid.

Waarom ben je lid geworden van Markant?

Via mijn lidmaatschap bij ‘Ondernemers Hechtel-Eksel’ heb ik een fantastische Markant dame, Noëlla, leren kennen die vond dat Markant wel bij me paste. Markant biedt leuke activiteiten en ik vind de sociale contacten met de Markant-dames een meerwaarde.

Schoonheidsinstituut Cobelle
Peerderbaan 50, 3940 Hechtel
0478 31 38 94