Deel artikel

Markantmagazine januari 20242 The Pet Coach in Overijse
Markantmagazine januari 20243 The Pet Coach in Overijse
Markantmagazine januari 20244 The Pet Coach in Overijse

Markante Zaak in de kijker: 'The Pet Coach'

Wat is ‘The Pet Coach?’

Bij The Pet Coach leren kattenbaasjes hoe ze hun kat haar meest gelukkige en gezonde leven geven. Ze ontdekken wie hun kat echt is en hoe ze met haar kunnen communiceren zodat ze een warme en hechte band hebben samen. De baasjes kunnen zelf aan de slag gaan met alle tips en advies uit mijn podcast ‘Jagen op Kattengeluk’ en uit mijn online-cursussen. Maar ze kunnen ook op intensieve begeleiding en ondersteuning rekenen als ze vervelend probleemgedrag bij hun kat willen aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een kat die naast haar kattenbak plast, agressief is of katten die niet overeenkomen. The Pet Coach is een éénvrouws-zaak. Ik ben dus zowel de gedragstherapeute als de docente, zowel de CEO als de administratief medewerkster.


Hoe en wanneer ben je gestart?

Na jaren als teamcoach te werken, voelde ik dat ik nood had aan iets anders. Ik volgde loopbaanbegeleiding en leerde dat coachen en teachen mijn grote talenten zijn waaruit ik ook veel energie haal. Daarnaast voelde ik me helemaal in flow als ik met dieren bezig was. Als ik mijn kat Ziva trainde of ging wandelen met de honden van het asiel bijvoorbeeld. Toen ik de studie ‘Clinical Animal Behaviourist’ ontdekte, wist ik direct dat dit geen toeval kon zijn. Dit zou de perfecte combinatie zijn tussen mijn talenten en waar ik gelukkig van word.

Na mijn studie ben ik gestart met The Pet Coach. Toen was ik nog gedragstherapeute voor katten, honden en konijnen. Maar al na 6 maanden besliste ik om me alleen te focussen op katten. Zo kon ik me echt specialiseren en baasjes veel beter helpen.

Ik liet een website bouwen, was actief op Instagram en ging me voorstellen bij plaatselijke dierenartsen. Sinds die opstart in 2021 heb ik mijn gedragstherapie uitgebreid met een podcast en een reeks online cursussen voor kattenbaasjes.


Waar krijg je energie van als ondernemer?

Ik vind het ontzettend fijn om mensen iets uit te leggen en iets te laten leren. Mijn dag is helemaal goed als ik een baasje hoor zeggen: “Ah, nu begrijp ik waarom mijn kat zo doet” of “Zo had ik het nog nooit bekeken, nu snap ik wat ik kan doen om mijn kat te helpen”. Ik leef ook altijd enorm mee met mijn klanten. Ik probeer er voor hen te zijn als ze het tijdens een therapeutisch traject moeilijk krijgen of even niet meer weten wat te doen. Dan vind ik het heel belangrijk en ook leuk om mee creatieve oplossingen te bedenken.

En de meeste energie krijg ik uiteraard van de feedback van baasjes. Als ze me mailen dat hun kat voor de eerste keer in haar kattenbak heeft geplast in plaats van ernaast. Als ze zonder zorgen op vakantie vertrekken als ik een video stuur van hun kat die kopjes geeft tijdens een kattenoppas terwijl de vorige oppassers de kat zelfs nooit gezien hebben. Of die keer dat een baasje zo blij was dat zijn ene kat zijn andere kat niet meer aanviel dat we samen zaten te huilen van geluk. Dat zijn voor mij de mooiste momenten. Die geven mij bakken energie en een glimlach tot achter mijn oren. Want daar doe ik het voor: gelukkige katten en baasjes.

Wat is je grootste uitdaging?

Mijn grootste uitdaging is bekendheid. De meeste mensen hebben al eens gehoord van een hondentrainer of -coach. En iedereen vindt het normaal om een hond op te voeden en eventueel naar een hondenschool te gaan. Maar een kattengedragstherapeut kennen de meeste mensen niet. Jammer, want katten worden volgens mij vaak nog meer misbegrepen dan honden. Wat leidt tot vervelend gedrag van de kat en stress en frustratie bij de baasjes. Daarom vind ik het zo ontzettend belangrijk om in te zetten op preventie. Mijn ultieme droom is dat mijn beroep als oplosser van probleemgedrag bij katten overbodig wordt. Omdat elk baasje weet hoe je een kat een zielsgelukkig leven geeft.

Naar wie kijk jij op als vrouwelijk ondernemer? Wie inspireert je?

Er zijn veel vrouwelijke ondernemers die mij inspireren. In het begin keek ik vooral naar heel succesvolle vrouwen die een omzet van een miljoen euro hadden. Ik heb hier veel van geleerd maar geraakte ook gefrustreerd omdat ik mezelf ging vergelijken met hen. Daarom laat ik me nu meer inspireren door vrouwen die hun eigen ding doen, die het leven leiden dat zij willen leiden (ook al ziet dat er heel anders uit dan wat er maatschappelijk ‘verwacht wordt’) en die gelukkig en dankbaar zijn met wat ze hebben. Vrouwen die niet elke dag een bom energie hebben en er op hun best uitzien. Maar vrouwen die ook eens een week rust nemen omdat ze moe zijn. Vrouwen die hun vrouwelijke energie omarmen en die niet wanhopig proberen mee te draaien in de patriarchale maatschappij van elke dag hard werken. Maar die ook zachtheid en rust toelaten.

Waarom ben je lid van Markant?

Ik ben lid geworden om in contact te komen met andere inspirerende (ondernemers)vrouwen in mijn omgeving. Ik vind het ongelofelijk waardevol om als ondernemers elkaar te steunen en te helpen met raad en daad. Ongeacht in welke fase van je onderneming je zit.

Heb je een tip voor startende ondernemers?

Doe vooral je eigen ding en laat je niet te veel beïnvloeden door hoe anderen zeggen dat je dingen moet aanpakken. Maar omring je met gelijkgestemde en inspirerende ondernemers. En het hoeft in het begin niet allemaal perfect te zijn. Je hebt geen logo of perfecte website van €2.000 euro nodig. Laat jezelf toe om fouten te maken, om te leren en te experimenteren. Zo ga je ontdekken wat écht werkt voor jou. 

Bedankt Kelly en veel succes! 

Meer info: www.thepetcoach.be