Markante Zaak in de kijker: Wilko services

Annemie Dedulle is mede-zaakvoerster van Wilko services. We vroegen haar hoe het gaat.

Deel artikel

Markantmagazine november 20239

.

Hoe en wanneer ben je gestart?
Mijn zelfstandige activiteit ben ik ruim 30 jaar terug begonnen onder de vorm van een delicatessen-groothandel in Nieuwpoort. Tijdens mijn verkoops- en leveringsbezoeken aan horeca kwam de vraag voor het Zwarte Goud: truffels. Laat dat nu toevallig ook één van mijn grootste voorkeurproducten zijn. Vrij vlug heb ik de sprong gewaagd om op exclusieve basis de verdeling voor de Benelux van verse truffels en -afgeleiden in handen te nemen, met succes. Veel later, tijdens vakanties in het Zuiden en op beurzen vielen mijn ogen en smaakpapillen op de bijzonder aangename tapas-cultuur en werd ik door de producten van RAMON PENA getriggerd. Na 20 jaar truffels besloot ik die in handen te geven van goede opvolgers en de nieuwe uitdaging aan te gaan om de Benelux met Spaanse vis-tapas te laten kennismaken.

Wat geeft jou als ondernemer energie?
Vooral gesprekken aanknopen met eerlijke en heerlijke bereiders van voeding allerhande, inclusief de zoektocht naar top-producten zijn mijn ondernemers-drijfveren. Niets fijner dan mensen bij een proeverij te zien glunderen en weg mijmeren bij de gedachte wat ze met onze producten op een bord kunnen toveren. En dat kan dan gaan van top-culinaire sterren-chefs tot de fijne traiteur om de hoek of de amateur-foodie van om de hoek.

Een extra dimensie die er met de VIS-TAPAS in blik is bijgekomen is het sharing-idee: op een zeer eenvoudige en toffe manier onze VIS-TAPAS in blik openen, presenteren en met vrienden bij een lekker glas wijn of Belgisch streekbier degusteren. En dat behoeft geen urenlange voorbereiding maar kan zomaar op de meest onverwachte momenten vlug en vlot gebeuren. De keuze aan VIS-TAPAS in blik is enorm en voor iedereen.

Zet jij in op duurzaamheid met je zaak?
Elk bezoek aan mijn fabrikant RAMON PENA, bevestigt mij in mijn keuze om met dit artisanaal bedrijf scheep te gaan. Op alle vlakken is er oog voor milieu en respect voor mens en natuur. Blik op zichzelf is ook één van de best verwerkbare materialen om te hergebruiken en de allerbeste wijze om voeding voor langere termijn te bewaren.

Wat is je grootste uitdaging?

Persoonlijk blijf ik een zeer grote voorstander van persoonlijke contact met klanten. Zeker in onze sector van voeding en in het bijzonder delicatessen, die gezien en geproefd moeten kunnen worden. Proeverijen en demo’s zijn intensief en kostelijk in tijd en materiaal. Met sociale media kunnen we wel een bijdrage leveren aan de herkenbaarheid en de sfeer rondom TAPAS en het SHARING-idee, maar dat volstaat natuurlijk niet. Dat is voor mij wel een uitdaging.

Waarom ben je lid geworden van Markant?
Markant is een fijne omgeving om te zien en te horen hoe andere zelfstandigen met ideeën, initiatieven, tips en advies in hun business vooruitkomen.

Een tip voor de startende ondernemer….
“Rome is niet in één dag gebouwd” en “wees indachtig dat je niet alles zelf kan aanpakken.”

Bedankt Annemie en succes! 

Meer info: www.vis-tapas.be

Markantmagazine november 20236
Markantmagazine november 20238