Meer dan 100 jaar aan bakkerij-ervaring in een prachtig bakboek.

In 'Recepten van de warme bakker' vind je authentieke recepten uit een rijk bakkersverleden dat zich uitstrekt van 1920 tot heden.

Deel artikel

Toen meesterbakker Noël Cuppens uit Dilsen-Stokkem zijn voorschoot aan de kapstok hing en met verdiende rust ging, knaagde er al snel iets. Hij besefte dat de jonge bakker die zijn zaak overnam, niet zou werken volgens de oude recepten die hij gebruikte. Recepten uit de jaren 20, 30, 40 en 50 die zijn grootvader en vader ontwikkeld hadden en die had hij nog verfijnd had door te experimenteren met hoeveelheden, baktemperaturen en tijden. Hij vond het zonde dat deze recepten verloren zouden gaan en besloot ze voor het nageslacht in een boek te gieten. Dat resulteerde in dit prachtige bakboek.

Bekijk het boek hier.

We geven alvast een recept, een klassieker, uit het boek mee.

Vanillewafels

Het recept van deze vanillewafels werd van overgrootmoeder, op grootmoeder, op moeder, op dochter doorgegeven. Een speciaal familierecept dat Noël nu met jullie deelt.

Ingrediënten voor 24 wafels:
- 500 gram gezeefde patisseriebloem
- 300 gram fijne suiker
- 300 milliliter melk
- 250 gram plantaardige boter
- 7 eieren
- 1 pakje bakpoeder
- 1 pakje vanillesuiker

Benodigdheden
- Weegschaal
- Wafelijzer
- Beslagkom
- Mixer
- Zeef

Bereidingstijd
Bereiding: 5 minuten
Afbakken: ±3 minuten
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Bereiding
1. Warm het wafelijzer voor
2. Voeg alle ingrediënten samen in een beslagkom en meng met een mixer tot een homogeen beslag
3. Bak de wafels ±3 minuten af in het wafelijzer

Smakelijk!