Boekentip: Meer dan muze

Er is een langverwachte ontwikkeling gaande in de kunstwereld: vrouwelijke kunstenaars worden meer dan ooit gevierd met internationale tentoonstellingen, podcasts en kunstboeken. Het werd ook wel tijd. Veel te lang zijn ze over het hoofd gezien, buiten selecties gevallen of simpelweg in de vergetelheid geraakt. Inmiddels klinken namen als Tracey Emin, Frida Kahlo en Paula Modersohn-Becker gelukkig al niet meer zo onbekend. Maar heb je ook al eens gehoord van Elisabetta Sirani, Katsushika Oi, Lee Krasner of Carrie Mae Weems?

In Meer dan muze praten De Kunstmeisjes je bij over de levens en het werk van tientallen vrouwen die de kunstwereld hebben wakker geschud en verrijkt. Niet alleen de eigenzinnige makers, maar ook hun verrassende muzen én de opzienbarende manoeuvres die ze soms moesten uithalen om maatschappelijke barrières te omzeilen komen aan bod. Daarnaast komen er ook andere ‘kunstmeisjes’ voorbij: machtige mecenassen die op hun eigen manier het verschil hebben gemaakt.

Meer dan muze - De Kunstmeisjes
272 pagina's
Paperback: ISBN 9789029094566
Ook verkrijgbaar als E-book: ISBN 9789402316773


Deel artikel

Markantmagazine oktober 202313

WIN EEN BOEK

Dankzij Lannoo mogen we twee exemplaren van dit boek weggeven. Vul onderstaand formulier in en maak kans. Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.