Deel artikel

Markantmagazine oktober 202318
Markantmagazine oktober 202320

Hoe zit dat nu eigenlijk met die bomen die we samen aangekocht hebben? Wel, ze zijn geplant in het voorjaar. In Sint-Pieters-Leeuw groeit een heus Markant-bos.

We lanceerden in oktober 2022 een actie voor de aankoop van bomen. Samen koesterden we de droom om een heus bos aan te planten en daarvoor deden we een beroep op ons netwerk. De respons was fantastisch. Leden van Markant, Best Pittig en Artemis kochten bomen voor vrienden, kennissen, kinderen en kleinkinderen. Zo kwamen we tot een mooi aantal van 1.200 bomen. Van een Markant bos gesproken.

“We bouwen met onze vereniging graag mee aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties", zegt een trotse voorzitter Gudrun Verschuere. "Klimaat en milieu zijn vandaag niet meer weg te denken uit de dagelijkse actualiteit. En hoe groots deze thematiek ook is, iedereen kan zeker en vast een steentje verleggen.”

In het voorjaar van 2023 werden onze bomen geplant in Sint-Pieters-Leeuw in Vlaams-Brabant.
We sloegen daarvoor de handen in elkaar met WOMED Award Belofte-winnares Sarah Parent en GoForest. De bomen die geplant werden, zijn voornamelijk populieren, met daarnaast een onderlaag van wilg, els en zomereik. Dit sluit aan bij de natuurlijke vegetatie van het gebied.

Vandaag zijn het nog fragiele twijgjes, maar in de toekomst zullen dit stevige, robuuste bomen worden. Een Markant-bos!

Bos2

We planten verder

En we blijven verder planten. Bij het boeken van een Markante reis geven we graag iets terug aan onze planeet door bomen te planten. Per deelnemer aan een reis binnen Europa planten we 2 bomen. Per deelnemer aan een reis buiten Europa planten we 3 bomen. Jaarlijks maken we de som. Ook deze bomen planten we in samenwerking met Go Forest.

Markante reizen