Deel artikel

Hoe en wanneer ben je gestart?

De eerste koffieroasting was op 1 juli 2015. Daarvoor zijn we 1,5 jaar bezig geweest met plannen en voorbereiden. Van jongsaf aan wilde ik altijd al een koffiebar. Op gezinsvakantie in 2012 ontdekten we toevallig een koffiebar waar de eigenaar ook zelf zijn koffie brandde. Na een lang gesprek met hem, hebben we daar de eerste (koffie)bonen geplant om verder uit te werken. Vandaag hebben we een ambachtelijke koffiebranderij in Melsele én een koffiebar in de Vleeshalle in Mechelen.

Wat is je grootste uitdaging als lokale handelszaak?

Koffie kan je in elke winkel verkrijgen, tegen zotte prijzen. Vaak zijn de verkoopsprijzen lager dan onze aankoopprijzen. Het is onze uitdaging om mensen uit te leggen dat zachte, artisanale geroosterde koffie van kleine plantages gezonder én veel smaakvoller is dan de massaproductie-koffie die je in de grootwarenhuizen koopt. Want echt lekkere koffie hoeft geen melk of suiker. Je moet enkel jouw koffie vinden.

Welke impact heeft de hele coronaperiode en nu de energiecrisis op je zaak?

Dat was zoals voor velen een heel moeilijke periode: onze koffiebar was gesloten. Bedrijven bestelden minder want het personeel werkte van thuis uit. Nu begint het stilletjes aan te herleven, maar is de energiecrisis de volgende uitdaging. Het is opnieuw continu tellen en rekenen. We proberen zelf om heel veel te besparen, zo hebben we het dak van onze branderij vol gelegd met zonnepanelen. We installeerden ook een batterij voor energie. Onze 100% elektrische wagen is besteld maar de levering is met meer dan een jaar uitgesteld.

Als markante leden bij jou langskomen, krijgen ze dan een extraatje?

Uiteraard, elk Markant-lid krijgt op vertoon van haar lidkaart 10% korting.

De koffie van Sabrina proeven?

Dat kan op onze Nationale Cultuurdag, 17 november in Mechelen.
We starten de dag in de Vleeshalle in Mechelen met een koffie bij Sabrina.

Meer weten over Sabrina en haar koffie: https://rosscoffee.be/