Tien redenen waarom Griekenland een heerlijke vakantiebestemming is.

Griekenland is dé vakantiebestemming bij uitstek. Wij geven je zin om Griekenland te ontdekken.

Deel artikel

1. Het fantastische klimaat

Met zijn hoge temperaturen en heel veel zonuren heeft Griekenland het warmste klimaat van alle Zuid-Europese landen. Vanaf het voorjaar tot eind oktober is het heerlijk vertoeven in Griekenland!

2. De betoverende eilanden

Griekenland is zowat viermaal zo groot als België en een zesde deel van zijn oppervlakte bestaat uit eilanden. Het land telt 6.000 eilanden waarvan er amper iets meer dan 200 bewoond zijn. De bekendste eilanden zijn Kreta, Rhodos, Corfu, Lesbos en Kos … Maar kennen jullie reeds de Saronische eilanden Spetses en Hydra die grenzen aan de zuidkust van de Peloponnesos? Deze twee parels bezoeken wij op de reis met Markant.

3. De geweldige keuken

De Griekse keuken is lekkerder en gezonder dan waar ook, niet alleen omdat familierecepten door generaties zijn behouden, maar vooral omdat de Griekse keuken werkt met verse en pure producten.

4. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking

In welk land krijg je voor de maaltijd een Ouzo aangeboden of een toetje na de maaltijd ? Grieken zijn over het algemeen zeer vriendelijke mensen die openstaan voor bezoekers en graag een praatje maken met toeristen.

5. De bereikbaarheid

Griekenland is vlot bereikbaar op iets meer dan 3 uur vliegen vanuit Brussel, maar ook met de wagen en boot is de verplaatsing haalbaar.

6. De rijke geschiedenis van het land

Als bakermat van onze westerse beschaving is het land de bron van drama, geschiedenis en filosofie. Griekenland is de geboorteplaats van de democratie. Zonder de invloed van het oude Griekenland zou de wereld er op vandaag anders uitzien. Denk maar de filosofie van Aristoteles, de geometrie van Pythagoras, de Griekse architectuur, de Olympische Spelen met de gedachte van wereldvrede en broederschap, de Griekse mythen en taal, die zoveel andere talen hebben verrijkt.

7. De schoonheid van het land

Het land is gewoon prachtig als vakantieland met zijn uitgestrekte zandstranden, kristalheldere blauwe zee, pittoreske witte dorpjes, kleine beschutte baaitjes, ruige gebergten, woeste kloven en grotten, uitgestrekte bossen.

8. De grote culturele rijkdom

Griekenland is één groot openluchtmuseum, met zijn archeologische sites, kerken en kloosters, indrukwekkende monumenten. Dat ervaar je al op de 1ste dag tijdens ons bezoek aan de hoofdstad Athene.

9. De rijke tradities

Griekse muziek en eeuwenoude gewoontes en gebruiken kan je vaak nog in de kleine dorpjes ontdekken.

10. De rustige levensstijl

De Grieken leven op een rustiger tempo, met veel minder stress. ’Siga Siga’ (wat langzaam, langzaam betekent) is een vaak gehoorde opmerking.

Ook zin om Griekenland te ontdekken?

Markant organiseert een groepsreis naar de Peloponnesos en de Saronische eilanden, het mythische hart van Griekenland, van 22 tot 27 april 2023.

Naast de levendige hoofdstad Athene, die ervaart als een bezoek doorheen één groot openluchtmuseum, ontdek je de fantastische eilanden Spetses en Hydra en het leuke stadje Napflion met zijn talrijke kunstenaarsateliers. De Griekse cultuur ontdek je in Mycene en Epidauros, 2 prachtige sites met verhalen over de oudheid.